‘Het kost Apple 225 dollar om een 32GB iPhone 7 te produceren’

Lars Paijmans
21 september 2016, 8:43
2 min leestijd
‘Het kost Apple 225 dollar om een 32GB iPhone 7 te produceren’

Alle onderdelen die Apple nodig heeft om een 32GB iPhone 7 in elkaar te zetten, kosten 220 dollar. Dat is zo’n 37 dollar hoger dan bij de iPhone 6S het geval was. Een teardown brengt de iPhone 7 productiekosten in kaart.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 productiekosten bedragen $225

De prijzen zijn afkomstig van een teardown van IHS Markit, waarbij alle afzonderlijke onderdelen netjes op een rij zijn gezet. Hierin is te zien dat het display het duurste onderdeel blijft met een prijs van 43 dollar, gevolgd door een modem van Intel en verschillende chips die gecombineerd 34 dollar kosten.

iPhone 7 productiekosten

Aan Apples eigen A10-chip die in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zit is het bedrijf 27 dollar kwijt. De grotere batterij heeft opvallend genoeg slechts een prijskaartje van $2,50. De vernieuwde camera en frontcamera zijn gecombineerd $19,90, aldus het rapport van IHS Markit.

Door deze teardown weten we nu ook zeker dat de 2GB aan RAM afkomstig is van Samsung, en SK Hynix de 32GB opslag verzorgt. De audioversterker is gemaakt door Cirrus Logic.

Alle iPhone 7 onderdelen bij elkaar kosten 220 dollar, maar hier horen nog 5 dollar productiekosten bij. Dit dekt zowel het in elkaar zetten van het toestel en het testen ervan. Met een totaal kostprijs van 225 dollar houdt Apple dus genoeg over met een verkoopprijs van 649 dollar.

Andere kosten tellen hier niet mee

Om hieruit te concluderen dat Apple een slordige vierhonderd dollar opstrijkt bij iedere verkochte iPhone is echter ook wat kort door de bocht. Zo worden onderzoek, software, licentiekosten en vervoerskosten hier niet bij gerekend.

Ook heeft Tim Cook in het verleden wel eens aangegeven dat dit soort analyses niet in de buurt komen van de realiteit. Ondanks deze kanttekeningen zet de teardown wel de iPhone 7 prijs in perspectief. Vooral omdat de toestellen met een hogere opslagcapaciteit nog een stuk duurder worden. Via onderstaande link kun je het volledige Excel-document bekijken waar alle kosten in verklaard worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: IHS Markit
Categorieën: Apple, Devices
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen