‘Apple schroeft iPhone 7-productie op na Note 7-debacle van Samsung’

Rutger Otto
25 oktober 2016, 17:11
2 min leestijd
‘Apple schroeft iPhone 7-productie op na Note 7-debacle van Samsung’

De één z’n dood is de ander zijn brood. Apple hoopt een graantje mee te pikken van Samsungs debacle rondom de Galaxy Note 7 door meer iPhones te verkopen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 productie verhoogd

Apple zou de productie van zijn iPhones hebben vergroot. Dat schrijft AppleInsider op basis van informatie van Digitimes. Dat Apple de productie verhoogt, zou er op wijzen dat het bedrijf veel iPhones hoopt te verkopen in het volgende kwartaal en zo marktaandeel van Samsung wil afsnoepen.

Apple kan daarmee profiteren van de misser van Samsungs Galaxy Note 7. Dat toestel bleek na uitkomst brandgevaarlijk. Enkele bezitters maakten melding van een Note 7 die in rook op ging. Samsung beloofde gedupeerden nieuwe versies van de smartphone, maar ook daarvan vatten accu’s binnen de kortste keren vlam. De Zuid-Koreaanse fabrikant besloot toen om de productie van Note 7 toestellen stop te zetten en de verkoop stil te leggen om erger te voorkomen.

iPhone 7 review

Kwartaalcijfers van Apple

Overigens zou Samsung zelf de productie ook hebben verhoogd, maar dan van de Galaxy S7 en de S7 Edge. Daarmee hoopt het bedrijf te compenseren voor het plotseling ontbrekende toptoestel van dit najaar. De Note 7 had de strijd aan moeten gaan met de iPhone 7 (Plus). Dat ‘gevecht’ wordt nu wel heel gemakkelijk gewonnen door Apple, al is het maar de vraag of de mensen die een Note 7 wilden kopen nu overstappen op een iPhone. Er zijn uiteraard meer Android-alternatieven.

Apple presenteert vandaag de cijfers over het afgelopen kwartaal. Verwacht wordt dat er een omzet van 46,9 miljard dollar gemaakt is, minder dan de 51,5 miljard dollar van vorig jaar. Hiermee zou de jaaromzet van Apple voor het eerst in 15 jaar dalen.

iPhone 7 kopen

Ben je van plan om een iPhone 7 te kopen, bekijk dan ook eens onze koopvergelijker om de beste aanbiedingen voor een iPhone 7 met abonnement te vinden. Voor een losse iPhone 7 ga je naar deze pagina.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen