‘Productie iPhone 7 omhoog geschroefd na Galaxy Note 7-problemen’

Erwin Vogelaar
5 september 2016, 19:17
2 min leestijd
‘Productie iPhone 7 omhoog geschroefd na Galaxy Note 7-problemen’

Apple zou de iPhone 7 productie omhoog hebben geschroefd vanwege de problemen met de Samsung Galaxy Note 7. Het bedrijf ziet een kans om meer kopers aan te trekken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 productie omhoog geschroefd

De productie van de iPhone 7 zou met tien procent gegroeid zijn na de problemen met de Samsung Galaxy Note 7. Dit stelt de website Digitimes, die het vaak bij het juiste eind heeft als het gaat om leveringen van toestellen. Apple zou meer vertrouwen hebben in de verkoop van het toestel nu Samsung een terugroepactie heeft moeten doen. De accu van het nieuwste vlaggenschip van het bedrijf kan namelijk ontploffen. Winkels bieden klanten op dit moment een vergelijkend toestel aan totdat Samsung een nieuwe versie van de smartphone kan aanbieden, maar waarom niet naar huis gaan met een iPhone 7 of iPhone 7 Plus?

iphone 7 productie omhoog

De accu van de Galaxy Note 7 is in tientallen gevallen ontploft of vlam gevat, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Samsung krijgt de nodige kritiek over hoe er met deze problemen omgegaan wordt, onder andere van de Amerikaanse consumentenbond. Samsung noemt het namelijk niet een officiële terugroepactie, maar een omruilactie.

Het gerucht van Digitimes staat haaks op een eerdere gerucht dat er mogelijk een tekort aan iPhone 7-toestellen zou zijn bij de launch. Het probleem zou liggen bij de nieuwe onderdelen voor de iPhone 7, namelijk de waterdichte speaker en de module voor de dubbele camera. Dit zijn de grootste vernieuwingen voor het toestel vergeleken met de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Toch zijn deze geruchten jaarlijks vaste prik voordat er een nieuwe iPhone uitkomt.

iPhone 7-event

We hebben de afgelopen tijd een hele hoop iPhone 7-geruchten gehoord. De meest hardnekkige geruchten hebben in een handig overzicht geplaatst. Komende woensdag zullen we zekerheid hebben, want dan onthult Apple de iPhone 7 officieel. Lees vooral eerst ook onze verwachtingen voor dit Apple-event.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu