‘Apple komt volgend jaar alsnog met 4 inch-iPhone’

Redactie
4 november 2015, 10:26
2 min leestijd
‘Apple komt volgend jaar alsnog met 4 inch-iPhone’

Volgens de laatste geruchten brengt Apple in 2016 niet alleen de iPhone 7 uit, maar komt er ook een kleinere 4 inch-smartphone op de markt. 

Lees verder na de advertentie.

De doorgaans goed ingevoerde KGI-analist Ming-Chi Kuo heeft twee nieuwtjes over nieuwe toestellen van Apple naar buiten gebracht. Zo laat hij weten onder meer nog een kleine 4 inch-smartphone te verwachten en zegt hij dat de iPhone 7 wordt uitgerust met A10-chipset.

Snellere iPhone 7 processor

De iPhone 7 komt volgens zeggen in een 4,7 inch en een 5,5 inch-variant en verschijnt in september 2016. Beide versies zullen beschikken over een A10-chipset, maar verschillen volgens Kuo in de grootte van het werkgeheugen. De kleinere versie krijgt net zoals de huidige iPhone 6S en 6S Plus 2GB aan RAM en de grotere iPhone 7 ‘Plus’-versie wordt uitgerust met 3GB aan werkgeheugen.

iphone 7 processor

Verder gingen eerder al geruchten dat de iPhone 7 een andere behuizing dan de iPhone 6S (Plus) krijgt en dat deze sterker en waterbestendig zal zijn. Kuo wilde echter niet verder ingaan op deze vermoedens. Daarnaast wordt het toestel waarschijnlijk voorzien van een verbeterde versie van iOS en camera.

Lees hier meer over de verwachte iPhone 7

Kleine 4 inch-iPhone verwacht

Kuo heeft ook laten weten dat hij verwacht dat Apple in de eerste helft van 2016 een kleinere 4 inch-smartphone lanceert. Er is niet volledig bekendgemaakt wat we precies mogen verwachten van de telefoon. Wel zegt Kuo dat het een verbeterde versie van de iPhone 5S betreft, die onder meer is uitgerust met een A9-processor.

iphone 7 processor

De kleinere iPhone beschikt niet over 3D Touch, omdat Apple het toestel als budgetmodel in de markt wil zetten. Het design zal hoogstwaarschijnlijk wel uit een metalen behuizing bestaan, in plaats plastic zoals bij de iPhone 5C. De 5C was de laatste 4 inch-smartphone die door Apple werd uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen