‘iPhone 7 processor blaast de concurrentie weg’

De iPhone heeft altijd al indrukwekkende processors gehad, maar de nieuwe A10 Fusion-chip laat de concurrentie ver achter zich. Dat schrijft althans een belangrijke hardware-analist.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 7 processor

Als Apple een nieuwe iPhone aankondigt, kun je er vanuit gaan dat het toestel weer net een stuk sneller, krachtiger en efficiënter is dan het vorige model. Apple werkt met honderden engineers om hardware in iPhones zo goed mogelijk te laten werken. Onderzoeker Linley Gwennap van Mobile Chip Report, die de A10 van de iPhone 7 heeft geanalyseerd, claimt dat de nieuwe chip zo goed is dat hij ‘de concurrentie wegblaast’.

“Het blijft zich uitbetalen dat Apple zijn eigen CPU ontwerpt”, schrijft Gwennap. “De nieuwe iPhone presteert beter dan elke andere high-end smartphone en scoort zelfs hoger dan enkele low-end pc’s.” Volgens de analist is de iPhone 7 dankzij de A10 Fusion niet alleen een stuk krachtiger dan de iPhone 6S, maar zorgt de kleinere CPU er ook voor dat de telefoon een verbeterde accuduur heeft.

iPhone 7 review

Krachtiger en sneller

Toen Apple de iPhone 7 presenteerde, zei het bedrijf al dat de A10 Fusion de ‘krachtigste chip in een smartphone ooit’ was. De A10-chip is 40 procent sneller dan de A9-chip van de iPhone 6S. Die deed het overigens ook uitstekend. Een prestatieverbetering van 40 procent in een jaar is hoe dan ook indrukwekkend te noemen, al zul je er als gebruiker misschien niets van merken als je de toestellen niet naast elkaar legt.


Ook uit andere tests kwam de chip goed uit de bus. Zo noemde Anandtech de iPhone 7 hardware na een benchmark ‘ongeëvenaard en beter dan concurrerende smartphones’. Op het gebied van prestaties en grafische kracht scoorde de iPhone 7 beter dan anderen met een flinke voorsprong.

iPhone 7 kopen

De iPhone 7 is nu te koop. Ben je op zoek naar een toestel in combinatie met een abonnement, bekijk dan onze prijsvergelijker of deze pagina voor een los model.

Lees meer over de iPhone 7

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.