Vijf belangrijke zaken voor je iPhone 7 pre-order

Thomas Haenen
9 september 2016, 8:01
5 min leestijd
Vijf belangrijke zaken voor je iPhone 7 pre-order

Vanaf vrijdagochtend 09:01 is de iPhone 7 pre-order officieel beschikbaar in Nederland. We laten zien hoe je goed voorbereid bent op het reserveren van een iPhone 7 of 7 Plus.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 pre-order

Nauwelijks 48 uur na de iPhone 7 onthulling kan het toestel al besteld worden. Nederland zit dit jaar voor het eerst in lange tijd bij de groep landen waar de nieuwe iPhone als eerste verschijnt. Dat betekent dat we niet lang hoeven wachten, want de iPhone 7 pre-order gaat al aanstaande vrijdag, 9 september van start. Vervolgens kun je het toestel vanaf vrijdag 16 september daadwerkelijk in huis halen. Maar waar moet je precies op letten?

iPhone 7 batterij

1. Zorg dat je op tijd bent

Je kunt vanaf stipt 09:01 op vrijdagochtend 9 september je iPhone 7 pre-order plaatsen. Pas dan mag er volgens Apple voorbesteld bij de Apple Store, providers en webwinkels. Wil je het nieuwe toestel als één van de eersten in huis hebben, dan moet je er bovendien snel bij zijn. Vroege bestellers zijn ook vroeg aan de beurt bij de uitlevering. Het is onbekend hoe groot Apple’s voorraad is, dus mocht je te lang wachten dan kan het wel eens weken duren voor je de iPhone in huis hebt.

De verwachting is dat vooral de zwarte iPhone 7 erg populair wordt. Heb je interesse in deze variant, dan raden we je zeker aan om snel te zijn. De kans is namelijk groot dat deze versie als eerste uitverkocht is.

Hoewel je officieel pas vanaf morgen een reservering kunt plaatsen, zijn sommige webwinkels ietsje eerder. Zo kun je bijvoorbeeld nu al een iPhone 7 reservering plaatsen bij Belsimpel, of de iPhone 7 Plus alvast bestellen. Ook hier geldt echter dat je er snel bij moet zijn om bij de eerste lichting te zitten.

2. Hoeveel kost een iPhone 7 of 7 Plus?

Wil je een losse iPhone 7 kopen, dan betaal je voorlopig gewoon de adviesprijs. De vraag is zo groot dat je geen webwinkels zult vinden die een aanzienlijke korting bieden. Ook een losse iPhone 7 Plus is vooralsnog alleen verkrijgbaar tegen de adviesprijs. Een compleet overzicht van alle losse prijzen vind je hieronder.

Apple iPhone 7 modellenAdviesprijs
32GB (geen Jet Black!)€769,-
128GB€879,-
256GB€989,-
Apple iPhone 7 Plus modellenAdviesprijs
32GB (geen Jet Black!)€909,-
128GB€1019,-
256GB€1119,-


Wil je de iPhone 7 of iPhone 7 Plus in combinatie met een abonnement, check dan het overzicht hieronder. Hier zetten we de beste aanbiedingen met alle grote providers en webwinkels op een rijtje.

Apple iPhone 7

Apple iPhone 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 22,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 379,95

Los toestel
Apple iPhone 7 Plus

Apple iPhone 7 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 520,-

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 192,-

Refurbished

3. Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 7 en 7 Plus?

Net als voorgaande jaren biedt Apple zowel een gewoon model als een Plus-variant aan. Het grootste verschil tussen die twee modellen is nog altijd het schermformaat. De iPhone 7 is uitgerust met een 4,7 inch-scherm, de iPhone 7 Plus is 5,5 inch groot. Wil je een wat compacter toestel, dan is de iPhone 7 de betere keuze.

iPhone 7 Plus

Dit jaar zit er echter ook een aanzienlijk verschil in de camera’s. Achterop de iPhone 7 zit een enkele 12 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie, terwijl de iPhone 7 Plus camera bestaat uit twee lenzen van 12 megapixel. Eentje wordt door Apple een heuse telelens genoemd, waarmee je zelfs de kleinste objecten nog scherp en gedetailleerd in beeld krijgt.

4. Hoeveel opslagruimte heb ik nodig?

Zorg dat een iPhone 7 uitzoekt met genoeg opslagruimte, want het interne geheugen kan niet uitgebreid worden. De goedkoopste iPhone beschikt dit jaar voor het eerst standaard over 32GB, ben je bereid bij te betalen dan kun je zelfs maximaal 256GB opslagruimte krijgen.

Het 32GB-model is het goedkoopst en zal voor de meeste gebruikers prima voldoen. Maak je graag 4K-video’s en installeer je veel apps en games, dan adviseren we je om voor het 128GB-model te gaan. Wil je je iPhone helemaal volproppen met muziek, video’s en games, dan is het 256GB voor jou. Daar moet je wel echter wel een behoorlijk actieve gebruiker voor zijn.

5. Welke iPhone 7 kleuren zijn er?

Apple brengt de iPhone 7 in verschillende kleuren uit. Drie van die kleuren kennen we van voorgaande jaren: goud, roségoud en zilver. Twee zijn nieuw: zwart en gitzwart. Wil je zeker weten dat andere mensen zien dat je iPhone gloednieuw is, dan kun je het beste voor een zwarte iPhone 7 gaan.

iPhone 7 uitvoeringen

De gitzwarte iPhone 7, door Apple ‘Jet Black’ genoemd, kent echter wel enkele voorwaarden. Er is namelijk geen versie met 32GB van, dus je moet minimaal 128GB of 256GB bestellen. Bovendien waarschuwt Apple dat de achterkant krasgevoelig is: het bedrijf raadt aan om een hoesje bij te bestellen. Daarvoor kun je het beste terecht bij Coolblue, dat nu al honderden iPhone 7-hoesjes heeft.

Tip: Vandaag bestellen = vanaf 16 september in huis?

Wil jij als eerste de iphone 7 in huis halen? Bestel hem dan vandaag nog bij KPN.

iphone 7
iphone 7


✔ KPN Zorgeloos Standaard
✔ Onbeperkt MIN | Onbeperkt SMS | 5 GB (4G)
✔ incl. toestel t.w.v. € 769,-
✔ Nu van € 62,- voor € 57,- p/mnd
✔ € 5,- extra korting p/m voor KPN compleet klanten
✔ Eenmalig bijbetalen toestel € 120,-

Meer informatie Pre-order nu

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen