‘iPhone 7 blijft populairste smartphone ter wereld, ondanks Galaxy S8’

Lars Paijmans
17 augustus 2017, 13:18
2 min leestijd
‘iPhone 7 blijft populairste smartphone ter wereld, ondanks Galaxy S8’

Zelfs in het kwartaal waarin de iPhone 7 en 7 Plus driekwart jaar oud zijn, komt de concurrentie er niet bij in de buurt.

iPhone 7 populairste smartphone ter wereld

Uit een nieuw onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat ook Samsungs nieuwe S8 en S8+ niet opkunnen tegen de iPhone 7 en 7 Plus. Het onderzoek omvat het kwartaal van april tot en met juni, waarin in totaal 360,4 miljoen smartphones naar winkels werden verscheept.

iPhone 7 populairste smartphone

In deze periode werden er zo’n 16,9 miljoen iPhone 7-modellen en 15,1 miljoen iPhone 7 Plussen verkocht, goed voor een marktaandeel van 8,9 procent. De nieuwere Samsung Galaxy S8 en S8 Plus komen binnen op de derde en vierde plek met respectievelijk 10,2 en 9 miljoen exemplaren die over de toonbank gingen. De twee toptoestellen van Samsung werden in april gelanceerd. Hiermee valt de verkoop van de iPhone 7 in lijn met die van de iPhone 6S vorig jaar.

De cijfers van Strategy Analytics zijn interessant, omdat Apple zelf altijd alleen de totale verkoopcijfers bekendmaakt. Hoeveel afzonderlijke modellen verkocht werden, houdt het bedrijf uit Cupertino liever voor zichzelf.

Het aanhoudend succes van de iPhone

Juha Winter, senior analist van het onderzoeksbureau, verklaart het succes van de iPhone als volgt: “De iPhone 7 heeft een aantrekkelijke mix van een gebruikersvriendelijk ontwerp, brede app-ondersteuning en een grote aanwezigheid in winkels.” Neil Mawston, Executive Director, prijst de Samsung Galaxy S8 om het gebogen scherm en het feit dat de smartphone in een klap het populairste Android-toestel ter wereld werd.

De cijfers laten zien dat de iPhone 7 ook na de hype van de lancering kan rekenen op een vaste groep kopers. Een goed vooruitzicht voor Apple, omdat het bedrijf zich voorbereidt voor de onthulling van de iPhone 8, iPhone 7S en iPhone 7S Plus. De aandelenkoers van het bedrijf was in afwachting van deze onthulling nog nooit zo hoog. In de onderstaande vergelijking zetten we de iPhone 7 en Galaxy S8 tegenover elkaar:

Lees ook: iPhone 7 vs Galaxy S8: specs, camera, design, accu en meer vergeleken

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's