De iPhone 7 Plus gaat steeds meer op een iPhone Pro lijken

Lars Paijmans
28 april 2016, 18:32
2 min leestijd
De iPhone 7 Plus gaat steeds meer op een iPhone Pro lijken

Er zijn Japanse designschetsen van de iPhone 7 Plus opgedoken, die als iPhone 7 Pro door het leven lijkt te gaan. Deze iPhone 7 Plus tekeningen onderstrepen eerdere geruchten, inclusief de aanwezigheid van een Smart Connector op de achterkant.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 Plus tekeningen doen ‘Pro’ vermoeden

De schetsen werden ontdekt door Mac Fan, een tijdschrift dat wel vaker met gelekte info komt die later correct blijkt te zijn. Op de tekeningen is eigenlijk te zien wat we de afgelopen maanden al vaker gehoord hebben.

Als de ontwerpschetsen het bij het rechte eind hebben, dan wordt de iPhone 7 Plus net zo groot en dik als de iPhone 6S Plus. Dit spreekt eerdere geruchten over een dunner toestel tegen, al is de traditionele koptelefooningang ook op deze tekeningen niet te zien. Je kunt hierdoor dus niet zomaar meer een ‘ouderwetse’ koptelefoon op het toestel aansluiten, al maakt dit de iPhone wel waterdichter dan ooit.

iPhone 7 Plus tekeningen

Daarnaast is de 7 Plus (of 7 Pro) op de tekeningen uitgerust met een dubbele cameralens en een Smart Connector op de achterkant. De Smart Connector zagen we eerder al op de iPad Pro, en kun je gebruiken om snel accessoires aan te sluiten.

Lees ook: 9 vernieuwingen die we van de iPhone 7 (Plus) kunnen verwachten

Omdat deze bij de iPhone op de achterkant van het toestel lijkt te zitten, zullen hoesjes voor de iPhone 7 Plus hier rekening mee moeten houden. De drie cirkeltjes moeten immers wel bereikbaar blijven als je een case om het toestel wilt doen.

iPhone 7 Plus met dubbele iSight-camera

De dubbele camera maakt het mogelijk om betere foto’s te schieten, zodat je ook na afloop nog op een bepaald onderdeel kunt scherpstellen. Verschillende Android-toestellen (zoals de Huawei P9) introduceerden dit jaar al een smartphone met dubbele cameralens.

Vooral de aanwezigheid va deze Smart Connector op de 7 Plus doet vermoeden dat Apple de grote broer van de iPhone 7 om wil dopen tot ‘iPhone 7 Plus’. Dit moet ervoor zorgen dat gebruikers meer redenen hebben om de grotere iPhone boven de standaard iPhone 7 te verkiezen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Mac Fan
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 7 Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen