Apple start onderzoek naar ontploffende iPhone 7 Plus (video)

Lars Paijmans
24 februari 2017, 11:48
2 min leestijd
Apple start onderzoek naar ontploffende iPhone 7 Plus (video)

Apple is een onderzoek gestart naar een video die zich in hoog tempo verspreidt op Twitter. In het filmpje is te zien hoe een iPhone 7 Plus rokend op tafel ligt nadat hij ontploft zou zijn.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 Plus ontploffing ontdekt via Twitter

Mashable schrijft Apple onderzoek doet naar de iPhone 7 Plus ontploffing. Brianna Olivas is de eigenaar van het toestel en zegt dat de 7 Plus spontaan vlam vatte, explodeerde en daarna rokend na bleef smeulen. Olivas’ vriend pakte direct zijn camera en filmde het incident. Toen de video op Twitter terechtkwam, kreeg hij in een paar uur tijd al meer dan twintigduizend retweets.

Tegen Mashable vertelt Olivas dat haar iPhone 7 Plus het niet meer deed op dinsdag en ze ermee naar de Apple Store ging. Het personeel zou wat tests uitgevoerd hebben, maar kon geen problemen vinden.

Toen ze die nacht het toestel op haar nachtkastje oplaadde, leek er niets aan de hand te zijn. Pas de volgende ochtend hoorde haar vriend het toestel piepen en zag dat er rookpluimen uitkwam. Hij pakte de iPhone en legde hem snel in de badkamer neer.

Apple doet onderzoek

Apple heeft al contact opgenomen en de ontplofte iPhone 7 Plus is inmiddels in beslag genomen. In de loop van de week zou Olivas reactie krijgen over de oorzaak van het probleem. Hoewel de video van de ontploffende iPhone al snel doet denken aan het Note 7-debacle van Samsung, wil dit enkele geval natuurlijk nog niet zeggen dat het hier om een probleem gaat dat bij meerdere toestellen optreedt. We houden Apples onderzoek in de gaten, al gaan we er nog niet vanuit dat dit een groot probleem wordt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Twitter
Categorie: Apple
Device: iPhone 7 Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen