‘iPhone 7 krijgt optische beeldstabilisatie, LG maakt dubbele camera 7 Plus’
Lars Paymans

Apple zou LG noodgedwongen ingeschakeld hebben voor het produceren van de dubbele cameralens van de iPhone 7 Plus. Ook weten we nu meer over de camera van de iPhone 7.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 7 Plus LG maakt de camera

Het nieuws is afkomstig van analistenbureau Nomura Securities. Volgens het bedrijf zal Sony niet alle dubbele cameralenzen voor de iPhone 7 Plus ontwikkelen, omdat het bedrijf achterloopt, en ook nog steeds de gevolgen ondervindt van de aardbeving in april, die de fabriek van Sony in Kumamoto beschadigd heeft.

iphone 7 plus dubbele cameralens

Daarom heeft Apple de beslissing gemaakt om voor de iPhone 7 Plus LG in te schakelen. Door de informatie over de productie van de camera, komen we ook meer te weten over de iPhone 7. Zo stellen de analisten dat alleen de 5,5 inch-iPhone 7 Plus een dubbele cameralens krijgt, maar dat de 4,7 inch-iPhone 7 wel voor het eerst optische beeldstabilisatie krijgt.

iPhone 7 met optische beeldstabilisatie

Dit is opvallend, omdat voorheen alleen de Plus-serie van de iPhone deze techniek ondersteunde. Zo had de iPhone 6S Plus wel optische beeldstabilisatie, maar de kleinere iPhone 6S niet. Eerder deze week kregen we bovendien een mogelijke gelekte behuizing van de iPhone 7 te zien, die uitgerust was met laser autofocus.

De geruchten over een iPhone met dubbele cameralens gaan al maanden rond. Verschillende patenten laten zien dat Apple de techniek in ieder geval overweegt, en nu september (en de onthulling van de iPhone 7) steeds dichterbij komt is het logisch dat we meer over de productie ervan te weten komen.

Verschillende Android-toestellen hebben dit jaar al een dubbele cameralens. Deze bewijzen dat je er prachtige foto’s mee kunt schieten en na het maken van een kiekje ook op een ander onderdeel scherp kunt stellen. Een handige functie die we graag in een iPhone terug zouden zien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.