De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel: dit moet je weten

Lars Paijmans
7 september 2016, 20:30
5 min leestijd
iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel: dit moet je weten

Apple heeft de iPhone 7 Plus en iPhone 7 officieel onthuld tijdens het Apple-event. De keynote is inmiddels afgelopen en in dit artikel lees je alles over de nieuwe toptoestellen. Welke vernieuwingen brengen ze met zich mee?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 officieel onthuld

Apple presenteerde de iPhone 7 en iPhone 7 Plus tijdens een event in San Francisco. De iPhone 7 en 7 Plus volgen respectievelijk de iPhone 6S en iPhone 6S Plus op en zijn de twee nieuwe toptoestellen van Apple voor het komende jaar.

iPhone 7 officieel

Zoals verwacht lijkt de iPhone 7 qua design veel op de iPhone 6S. Het grote verschil je eigenlijk alleen aan de achterkant. Dit komt door de antennestrepen die beter weggewerkt zijn. Ook de cameralens ziet er iets anders uit. De grote vernieuwingen zijn dit jaar dan ook aan de binnenkant van de nieuwe iPhone te vinden. Zo is de iPhone 7 uitgerust met de A10-chip, die de prestaties van de smartphone verbetert.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6dsRpVyyWs

De iPhone 7 koptelefoonaansluiting verdwijnt

Zoals verwacht hebben de iPhone 7 en iPhone 7 Plus geen traditionele koptelefoonaansluiting meer. Dit betekent dat je een doorsnee koptelefoon niet zomaar meer op de iPhone aan kunt sluiten.

In plaats daarvan doet de Lightning-ingang dienst als aansluiting. “Wij hebben de moed om de koptelefoonaansluiting te schrappen”, aldus Apple. Alle onderdelen strijden voor een plekje in de iPhone, dus moeten er vroeg of laat verouderde onderdelen verdwijnen.

Om het leed van wat te verzachten heeft Apple nieuwe EarPods ontworpen die je rechtstreeks op de Lightningpoort kunt aansluiten. Deze zitten verpakt in de doos van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, zodat je in ieder geval zeker bent van een koptelefoon.

https://www.youtube.com/watch?v=RdtHX15sXiU

AirPods: nieuwe draadloze iPhone 7 koptelefoon

Daarnaast verschijnen er nieuwe draadloze EarPods, die met de naam AirPods door het leven gaan. Deze draadloze oordopjes draaien op een speciale chip, die herkennen wanneer hij in je oor zit. De accu gaat vijf uur lang mee, en laat je moeiteloos wisselen tussen apparaten.

Onderaan de AirPods zit een microfoon waarmee je ook telefoongesprekken kunt voeren en Siri kunt bedienen. Na afloop stop je de AirPods terug in de speciale opbergdoos, zodat ze automatisch worden opgeladen. Samen met de AirPods onthulde Apple nieuwe koptelefoons van Beats.

AirPods Apple Watch

De iPhone 7 heeft de beste iPhone-camera ooit

De grote trekpleister van dit jaar is niet het design (dat wel erg veel op de iPhone 6S lijkt) maar de sterk verbeterde 12 megapixel-camera. Dit betekent wel dat de iPhone 7 een grotere lens heeft, die ook prominenter zichtbaar is op de achterkant.

Aan de voorkant is een 7 megapixel camera aanwezig voor je selfies, een flinke verbetering ten opzichte van de 5 megapixel-selfiecamera die in de iPhone 6S aanwezig was. Een gloednieuwe flitser zorgt voor vijftig procent meer licht. Optische beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je video’s niet teveel bewegen, ook als je al lopend aan het opnemen bent.

iPhone 7 koptelefoon

iPhone 7 Plus krijgt dubbele camera

As je dit jaar de iPhone met de beste camera wilt, zul je voor de iPhone 7 Plus moeten gaan. Voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone heeft Apple het Plus-model uitgerust met een dubbele cameralens. Dit verbetert niet alleen de kwaliteit van de foto’s, maar laat je ook na het afdrukken van een plaatje op een ander onderdeel scherpstellen. De lenzen hebben allebei een capaciteit van 12 megapixels.

De dubbele camera maakt tot twee keer optische zoom mogelijk, en het verbetert ook de software-zoom die je tot tien keer laat inzoomen. Opvallend genoeg is de Bokeh-functie pas later beschikbaar. Via een software-update zal Apple later dit jaar de camera van de iPhone 7 Plus verder uitbreiden.

iPhone 7 camera specs

De nieuwe homeknop van de iPhone 7

Je ziet het niet direct, maar de iPhone 7 en 7 Plus hebben een volledig nieuwe homeknop. Deze knop kun je niet meer indrukken, maar geeft de gebruiker via trillingen het gevoel dat er een knop ingedrukt wordt. Dit kun je het best vergelijken met Force Touch van het MacBook Pro-trackpad, maar dan verder uitgebreid. Een nieuwe generatie ‘taptic engine’ maakt dit mogelijk.

iPhone 7 stereospeaker en waterdicht

Ook is de iPhone 7 waterdicht, zo demonstreert Apple met een korte video waarin een waterballon tegen de iPhone aan wordt gegooid. De iPhone 7 heeft een IP67-beoordeling. Dit betekent dat je er met een gerust hart mee in het zwembad kunt vallen. Op de plaats van de koptelefoonaansluiting is een extra speaker toegevoegd.

iPhone 7 gitzwart

iPhone 7 opslagcapaciteit: 16GB geschrapt

Voor het eerst in de geschiedenis schrapt Apple het 16GB model van de iPhone. Het instapmodel van de iPhone 7 heeft dus een opslagcapaciteit van 32GB. Dat werd hoog tijd, want nu apps, foto’s en bestanden steeds groter worden is een 16GB iPhone wel erg beperkt.

Nu de 16GB-optie geschrapt is hebben we ook de keuze uit een gloednieuw 256GB-model. Deze capaciteit zagen we eerder dit jaar al bij de iPad Pro en is vooral bedoeld voor mensen die hun iPhone intensief gebruiken of van plan zijn veel 4K-video’s op te nemen.

iPhone 7 Nederlandse release en pre-orders

De nieuwe gitzwarte iPhone 7 geeft door het glimmende ontwerp meer dan ooit het gevoel dat het scherm doorloopt in de zijkanten. Het Apple-logo op de achterkant is van roestvrij staal. Ondertussen is het aluminium ‘Black’ exemplaar ook beschikbaar, dat meer overeenkomt met het uiterlijk van de iPhone 6S.

Als je als eerste met de iPhone 7 aan de slag wil gaan, kun je op 9 september een pre-order plaatsen om 9:01 uur stipt. Vanaf 16 september zijn de eerste exemplaren beschikbaar, voor het eerst ook in Nederland en België. Je hoeft dus niet meer naar Duitsland om een exemplaar te halen als je als eerste met de iPhone 7 aan de slag wilt.

iPhone 7 uitvoeringen

iPhone 7 kopen

Wil je de iPhone 7 kopen, dan kun je terecht in het overzicht hieronder. Hierin zetten we de beste aanbiedingen voor een iPhone 7 abonnement op een rijtje. Ook kun je de iPhone 7 los kopen.

Apple iPhone 7

Apple iPhone 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,-

Bekijken

Los refurbished

€ 119,-

Bekijken

Ook de iPhone 7 Plus is in Nederland beschikbaar. Check het overzicht hieronder voor de beste deals.

Apple iPhone 7 Plus

Apple iPhone 7 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 399,-

Bekijken

Los refurbished

€ 177,-

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu