De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

5 Galaxy Note 7-functies die we in de iPhone 7 Plus willen zien

Lars Paijmans
3 augustus 2016, 15:22
3 min leestijd
5 Galaxy Note 7-functies die we in de iPhone 7 Plus willen zien

Samsung onthulde gisteren de Galaxy Note 7, een forse smartphone die dit jaar de strijd aan moet gaan met de iPhone 6S Plus en later de iPhone 7 Plus van Apple. Deze nieuwe functies zouden wij ook graag in Apples nieuwe grote iPhone terugzien.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 Plus Galaxy Note 7: de verschillen

De concurrentiestrijd tussen Apple en Samsung gaat ook dit jaar onverminderd door. Zo kon Samsung het tijdens de onthulling van de Note 7 niet laten om een sneer te geven naar het weghalen van de koptelefoonaansluiting op de iPhone 7. Maar de twee kunnen ook veel van elkaar leren. Deze nieuwe functies van de Note 7 willen wij ook graag in de iPhone 7 Plus terugzien.

1. Tekenen met een stylus (Apple Pencil)

Een belangrijke rol van de Galaxy Note 7 is weggelegd voor de S Pen, een stylus die je in de behuizing van het toestel kunt verstoppen. Apple heeft met de Apple Pencil al een pennetje dat bij uitstek geschikt is om tekeningen te maken op de iPad Pro, dus lijkt het een kleine stap om hier ook ondersteuning voor de iPhone 7 Plus aan toe te voegen. Het scherm is er in ieder geval groot genoeg voor, vooral omdat je met het puntje van de Pencil hele fijne lijntjes kunt trekken.

iPhone 7 Plus Galaxy Note 7

2. Een irisscanner als extra beveiliging

Volgens Samsung is een irisscanner veiliger dan een vingerafdrukscanner, dus is de Note 7 uitgerust met een nieuwe scanner naast de frontcamera. Deze scant je iris en ontgrendelt vervolgens het toestel. Hoewel de vingerafdrukscanner nog steeds aanwezig is, is deze scanner een mooie manier om het toestel een extra beveiligingslaag mee te geven, zonder dat jij hier als gebruiker meer voor hoeft te doen. Met Apples focus op veiligheid en privacy zou een dergelijke scanner zeker ook op de iPhone 7 Plus passen.

iPhone 7 Plus Galaxy Note 7

3. Live Foto’s voor gifjes

Samsung heeft een fantastische functie toegevoegd waarmee je heel gemakkelijk een deel van je scherm kunt opnemen en automatisch als gifje kunt delen. Leuk als je snel een stuk van een filmpje wilt doorsturen, of alleen een specifiek deel van een YouTube-video moet delen. Een dergelijke functie zou niet misstaan op de iPhone, zeker als Apple de Live Foto’s verder uitbreidt en ze ook heel gemakkelijk laat converteren tot gifs.

4. Benut het grote scherm voor notities

Samsung zet de Note 7 in de markt als digitaal notitieblok, en is met het always on-display altijd in de buurt als je snel een notitie op wilt schrijven of bekijken. Ideaal als je bijvoorbeeld een boodschappenlijstje opschrijft en je het toestel niet hoeft te ontgrendelen om hem te bekijken. Voor veel mensen is de iPhone al het apparaat dat overal mee naartoe gaat, wat het met een beetje hulp van de Notities-app ook geschikt maakt als high-tech notitieblok in samenwerking met de Pencil.

iPhone 7 Plus concept

5. Een waterdicht ontwerp

Er zijn er al heel wat aanwijzingen dat Apple de iPhone 7 en iPhone 7 Plus waterdicht wil maken, en Samsung laat met de Galaxy Note 7 zien dat dit heel goed mogelijk is. Zelfs de S Pen kun je onderwater gebruiken, al vragen we ons af hoeveel mensen deze functie zullen benutten. De iPhone 7 Plus met een gerust hart meenemen naar het zwembad of de badkamer is in daarentegen wel een fijne gedachte.

Wil je meer weten over de Galaxy Note 7? Lees dan de uitgebreide preview op Android Planet!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen