Het zijn weer iDays bij Amac! De grootste Apple sale van Nederland.

‘iPhone 7 Plus krijgt dubbele cameralens voor betere foto’s’

Redactie
27 januari 2016, 13:06
1 min leestijd
‘iPhone 7 Plus krijgt dubbele cameralens voor betere foto’s’

De iPhone 7 Plus wordt naar verluidt voorzien van twee cameralenzen aan de achterkant die ervoor moeten zorgen dat de fotokwaliteit substantieel verbeterd wordt. Dat claimt analist KGI Securities.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 7 Plus camera krijgt dubbele lens’

KGI voorspelt dat Apple de camerasoftware zal voorzien van een functie die de twee foto’s die geschoten worden, samenvoegt tot één foto van hoge kwaliteit. De feature werd al langer verwacht, temeer omdat Apple een paar maanden voor de release van de iPhone 6S het cameratechnologiebedrijf Linx aankocht. Dit heeft een algoritme ontwikkeld dat het mogelijk maakt twee foto’s samen te voegen tot één.

iphone 7 plus dubbele cameralens

Behalve een dubbele cameralens zou Apple de iPhone 7 Plus ook uitrusten met optische zoom (2-3 maal), een breedbeeldlens met optische beeldstabilisatie en een telefotolens met een significant smaller zichtveld.

Premium model

KGI denkt dat alleen de Plus-variant van de verbeterde camera wordt voorzien. De analist maakt daarbij de kanttekening dat het zelfs zou kunnen dat niet alle varianten van de iPhone 7 Plus de feature krijgen, maar dat deze wordt gereserveerd voor een duurder ‘premium’ model. De kleinere 4,7 inch iPhone 7 zou niet beschikken over de dubbele lenzen aan de achterzijde, maar moet het doen met een enkele lens.

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden naar verwachting dit najaar aangekondigd door Apple. Het is dus nog even afwachten of we deze nieuwe feature daadwerkelijk kunnen verwachten. Mogelijk kondigt Apple in maart een kleiner en goedkoper model aan in de vorm van de iPhone 5se. Die krijgt naar verluidt een 4 inch-scherm, 8 megapixel-camera en de A8- en M8-chipset van de iPhone 6.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen