Gerucht: iPhone 7 Plus krijgt grotere accu en meer opslag

Rutger Otto
3 januari 2016, 10:25
2 min leestijd
Gerucht: iPhone 7 Plus krijgt grotere accu en meer opslag

Naast een iPhone 7 brengt Apple hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe Plus-variant van de iPhone op de markt. De iPhone 7 Plus verschilt volgens bronnen niet alleen qua grootte van het reguliere model.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 Plus accu

Dat schrijft de Chinese website MyDrivers. Bij de iPhone 6 Plus was het ook al het geval en volgens de site zal dat bij de 7 Plus niet veranderen: hij krijgt een grotere accu dan de iPhone 7. De website spreekt over een 3100 mAh-accu.

Het is overigens nog niet bekend wat voor accu er in de iPhone 7 komt te zitten. Wel zou de Plus een flinke update krijgen in vergelijking met die van de iPhone 6 Plus. Die heeft een 2750 mAh-accu. De upgrade naar 3100 mAh scheelt 12,7 procent. Van de verschillende iPhone-modellen had de Plus-variant altijd al de betere accuduur. Het is nu de vraag of het reguliere model ook de boost krijgt die het nodig heeft.

Voorlopig blijft het bij geruchten. Apple heeft nog niets over de nieuwe toestellen bekendgemaakt. Dat betekent dat we geruchten nog met een korreltje zout moeten nemen. Eerder gingen er al geruchten dat de iPhone 7 het dunste toestel ooit moet worden. De vraag is in dat geval of er überhaupt ruimte is voor een grotere accu. Daarnaast staat Apple nooit bekend om zijn grote accu’s, maar adverteert het bedrijf met efficiëntie van hoe hard- en software naadloos en zuinig met elkaar werken.

nieuwe iphone waterdicht

iPhone 7 Plus opslagruimte

MyDrivers bericht nog over een mogelijk ander verschil tussen iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Zo zou het grote model ook beschikbaar komen met een opslag van 256GB. De reguliere iPhone 7 krijgt waarschijnlijk alleen de opties 16GB/32GB, 64GB en 128GB. Daarbij is het niet duidelijk of Apple eindelijk afstapt van de 16GB en overgaat op minimaal 32GB.

iPhone 6C accu

Eerder deze week schreef MyDrivers nog over de iPhone 6C. Over dit vermeende nieuwe 4-inch toestel werd geschreven dat het een 1642 mAh-accu krijgt, net als 2GB aan werkgeheugen. Zoals gezegd is het maar afwachten wat ervan klopt, MyDrivers heeft met regelmaat kloppende informatie als het gaat om Apple-geruchten, maar niet altijd.

Lees meer over de iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen