De meest hardnekkige iPhone 7 geruchten op rij: dit kun je verwachten

Lars Paijmans
26 augustus 2016, 11:30
4 min leestijd
De meest hardnekkige iPhone 7 geruchten op rij: dit kun je verwachten

De iPhone 7 komt eraan, maar de officiële onthulling van Apple laat nog een paar weken op zich wachten. Een mooi moment om de balans op te maken. Wat kunnen we verwachten op het gebied van releasedatum, prijzen, uitvoeringen en vernieuwingen?

Releasedatum

De lancering van een nieuwe iPhone valt ieder jaar in hetzelfde schema. Eerst verstuurt Apple de uitnodigingen voor een speciaal evenement, hier wordt het nieuwe toestel onthuld, waarna je hem de week erna al kan bestellen. Hieronder hebben we de verwachtingen op een rijtje gezet:

 • Aankondiging iPhone 7: Tijdens het speciale Apple-event 7 september
 • Pre-order eerste groep landen: vanaf 9 september in landen zoals de VS en Duitsland
 • Verkoopstart eerste groep landen vanaf 23 september
 • Pre-order in Nederland en België vanaf 30 september
 • Verkoopstart in Nederland en België: vanaf 7 oktober
iphone 7 overzicht

Uitvoeringen en Prijzen

Over de prijs bestaat nog veel onduidelijkheid, maar als we iPhone 7 naast de voorgaande modellen leggen kun je uitgaan van een prijs rond de €749,-. Hiervoor krijg je het instapmodel, dat dit jaar naar verluidt geen 16GB maar 32GB aan opslagcapaciteit krijgt. Apple stapt dit jaar van de 16GB iPhone af, en voegt nieuw model met het extragrote geheugen van 256GB toe, aldus het meest recente gerucht. De eerste prijzen voor een iPhone 7 abonnement verwachten we vlak na de aankondiging van het toestel te zien.

De kleuren zullen dit jaar (net zoals het design) grotendeels hetzelfde blijven. Zo heb je met de iPhone 7 wederom de keuze uit Roségoud, goud, zilver en Spacegrijs. Deze Spacegrijze kleur lijkt echter wel een stuk donkerder te worden, zodat hij beter aansluit bij het grijs van de 12 inch-MacBooks. Als je dit jaar wil laten zien dat jij met de nieuwste iPhone rondloopt, kun je dus het beste voor het donkergrijze model gaan. Hierbij in het kort de geruchten over de uitvoeringen.

 • Uitvoeringen: de iPhone 7 met 4.7 inch en de iPhone 7 Plus met een 5.5 inch-scherm
 • Kleuren: goud, roségoud, zilver en donkergrijs
 • Geheugen: keuze uit 32GB, 64GB, 128GB en 256GB aan opslag

De verwachte prijzen

 • iPhone 7 met 32GB, vanaf €749,-
 • iPhone 7 met 64GB, vanaf €859,-
 • iPhone 7 met 128GB, vanaf €969,-
 • iPhone 7 met 256GB, vanaf €1079,-

De Plus-versie is over het algemeen honderd euro duurder, onze prijsverwachting is:

 • iPhone 7 Plus met 32GB, vanaf €859,-
 • iPhone 7 Plus met 64GB, vanaf €969,-
 • iPhone 7 Plus met 128GB, vanaf €1079,-
 • iPhone 7 Plus met 256GB, vanaf €1189,-

Tip: Vandaag bestellen = vanaf 16 september in huis?

Wil jij als eerste de iphone 7 in huis halen? Bestel hem dan vandaag nog bij KPN.

iphone 7
iphone 7


✔ KPN Zorgeloos Standaard
✔ Onbeperkt MIN | Onbeperkt SMS | 5 GB (4G)
✔ incl. toestel t.w.v. € 769,-
✔ Nu van € 62,- voor € 57,- p/mnd
✔ € 5,- extra korting p/m voor KPN compleet klanten
✔ Eenmalig bijbetalen toestel € 120,-

Meer informatie Pre-order nu

iPhone 7 overzicht: de drie grote vernieuwingen

De redenen om een iPhone 7 in huis te halen zijn grotendeels al bekend. Het aantal geruchten heeft zich de afgelopen maanden geconcentreerd op x vernieuwingen, die de iPhone 7 moet onderscheiden van de rest.

Geen koptelefoonaansluiting, wel waterdicht: De grootste verandering die Apple met de iPhone 7 doorvoert is er waarschijnlijk eentje waar veel mensen het niet mee eens zullen zijn. Om de iPhone volledig waterdicht te maken, zou de traditionele koptelefoonaansluiting verdwijnen. Op de plaats van deze ingang komt een extra speaker, en koptelefoons kun je voortaan met de Lightningpoort verbinden. Hier heb je wel speciale Lightning-oortjes voor nodig, of een adapter.

iphone 7 overzicht

Nieuwe Homeknop: Ook de homeknop moet worden veranderd om het toestel beter bestand te maken tegen water. In plaats van een echte knop krijgt de iPhone 7 een home-sensor. Door haptische feedback te gebruiken lijkt het net alsof je een knop indrukt, terwijl de sensor in feite de druk registreert en hier een gepaste trilling voor geeft. Zo weet de sensor wanneer je de knop wil indrukken of alleen je vingerafdruk wil laten scannen.

Verbeterde camera: Omdat Apple dit jaar relatief weinig revolutionaire veranderingen doorvoert met de iPhone 7, zet het bedrijf in op de camera. Deze krijgt een grotere lens, en moet de kwaliteit van je iPhone-foto’s flink gaan verbeteren. Ook gaan er geruchten over een laser-autofocus en dat de cameralens van de iPhone 7 uitgerust wordt met optische beeldstabilisatie. Handig als je een filmpje maakt terwijl je beweegt, want hierdoor kan je video een stuk stabieler blijven.

Welke geruchten daadwerkelijk uit gaan komen zullen we waarschijnlijk op 7 september te weten komen. Houd tot die tijd onze iPhone 7 pagina in de gaten of schrijf je in om op de hoogte te blijven van het laatste Apple nieuws.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen