Foto’s tonen mogelijk nieuwe iPhone 7 oortjes

Rutger Otto
30 juni 2016, 9:25
2 min leestijd
Foto’s tonen mogelijk nieuwe iPhone 7 oortjes

Afbeeldingen op de Chinese microblogdienst Weibo tonen hoe de meegeleverde iPhone 7 oortjes van Apple eruit kunnen zien als de koptelefoonaansluiting in het toestel verdwijnt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 oortjes

Geruchten over de iPhone 7 spreken zich tegen, wat betreft de 3,5mm koptelefoon-jack. Sommige bronnen denken dat hij blijft, maar de meeste berichten gaan over het verdwijnen van de aansluiting. Een koptelefoon zou dan ofwel via bluetooth of via de Lightningpoort in het toestel aangesloten moeten worden.

De foto’s die een gebruiker van Weibo postte, van oortjes met een Ligtning-kabel, lijken namaak. Vooral omdat de aansluiting van het kabeltje bij de Lightning-stekker een stuk dikker oogt dan de dunnere afwerking die we van Apple gewend zijn. 9to5Mac claimt nog dat een dikkere afwerking de stevigheid en duurzaamheid van de oortjes ten goede komt.

iphone 7 oortjes

Nieuw design

Het geeft echter wel een goede indruk van hoe dit soort oortelefoontjes eruit kunnen zien. De oortjes zelf ogen namelijk wel zoals Apple ze op dit moment levert bij hun toestellen. Helemaal wit, met dunne rubberen kabel en een volumekastje aan de rechterkabel. Als Apple niets doet aan het design van de speakertjes, dan zou dit best eens kunnen lijken op de oortjes die Apple met de iPhone 7 gaat meeleveren.

iPhone 7 geruchten

Geruchten over het ontbreken van een 3,5mm-jack begonnen al in 2015. Inmiddels is dat één van de belangrijkste gespreksonderwerpen als het om de iPhone 7 gaat. De voornaamste reden van Apple om de aansluiting te verwijderen, is om het toestel nog dunner te kunnen maken.

De aansluiting van een koptelefoon op Lightning zou betere geluidskwaliteit moeten opleveren, maar Apple zou met het verwijderen van de 3,5mm-jack wel een hoop oortjes en koptelefoons uitsluiten van gebruik. Daar zou dan weer een aparte adapter voor nodig zijn om het signaal door te geven.

Apple presenteert de iPhone 7 waarschijnlijk in september. Uiterlijk zou het toestel nauwelijks verschillen van de iPhone 6S, behalve dat de antennestrepen beter weggewerkt zouden zijn, dat er meer opslagcapaciteit is en dat er een nieuwe kleur bij komt.

Lees meer over de iPhone 7

Via: 9to5Mac
Bron: Weibo
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen