‘Apple zoekt goedkopere onderdelen om winst hoog te houden’

Erwin Vogelaar
5 juli 2016, 14:31
2 min leestijd
‘Apple zoekt goedkopere onderdelen om winst hoog te houden’

Apple zou druk bezig zijn om goedkopere onderdelen voor zijn producten te zoeken, om zo de winst op de iPhone en iPad hoog te kunnen houden.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 onderdelen

Apples producten staan bekend om de strakke afwerking en het feit dat het gewoon werkt. Het bedrijf uit Cupertino lijkt geen concessies te doen als het gaat om de hardware, om zo topproducten te kunnen leveren. Gaat dit veranderen? Bronnen van DigiTimes melden nu dat verschillende bedrijven die onderdelen voor Apple maken, zoals Largan Precision, Pegatron en Foxconn, getroffen worden door lagere prijzen. Daarnaast is Apple druk bezig om onderdelen bij andere bedrijven te bestellen, die de hardware mogelijk voor lagere prijzen leveren.

iphone 7 onderdelen

Specifiek heeft het Taiwanese bedrijf Largan concurrentie van het Japanse Kantatsu, voor de bestellingen van cameramodules. Foxconn en Pegatron kijken daarnaast toe hoe Apple nieuwe partners zoals Wistron zoekt voor de productie van de iPhone 7. Het dreigen om bij een ander bedrijf een grote bestelling te doen is een manier om een lagere prijs af te dwingen.

De Taiwanese bedrijven die tot nu toe verantwoordelijk waren voor een hoop onderdelen van de vorige iPhones willen dit werk uiteraard niet kwijtraken. Daarom kan Apple op deze manier goed om lagere prijzen vragen. Om het verlies te compenseren, zoeken de bedrijven nu agressief naar bestellingen van andere klanten. Ook werken de bedrijven hard aan manieren om hun technologie te verbeteren, zodat ze een betere positie hebben tegenover de concurrentie.

Invloed op iPhone 7

Wat betekent dit voor de iPhone? Op korte termijn zal er voor de consument niets te merken zijn. Apple dwingt een lagere prijs af voor de onderdelen, zodat de winst van de iPhone 7 niet daalt vergeleken met de vorige toestellen. Die jacht naar goedkopere onderdelen kan er echter ook voor zorgen dat Apple in de toekomst steeds vaker op kosten gaat besparen, en dat dit ten koste gaat van die betrouwbaarheid waar het bedrijf om bekend staat.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DigiTimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu