‘iPhone 7 voorzien van snellere Intel modem-chips’

Rutger Otto
5 maart 2016, 10:40
2 min leestijd
‘iPhone 7 voorzien van snellere Intel modem-chips’

Intel zou een groot deel van de modem-chips in de iPhone 7 voor zijn rekening nemen. Dat kan in potentie snellere draadloze verbindingen opleveren.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 modem

Sneller mobiel internetten met je iPhone? Mogelijk is dat het geval als de iPhone 7 uitkomt. Dat toestel zou chips geleverd krijgen van Intel. Het gaat daarbij om de LTE modems voor de iPhone, zegt CLSA Securities analist Srini Pajjuri op basis van meerdere bronnen, opgetekend door NDTV.

Pajjuri zegt dat Intel een ‘significant aandeel’ van de chips zal leveren, waarschijnlijk 30 tot 40 procent van de totale productie. De rest wordt naar verwachting opgepakt door Qualcomm. Geruchten gaan dat Apple minder van Qualcomm afhankelijk wil zijn. “Toch neemt Apple nog niet helemaal afscheid van de chipmaker”, zegt Pajjuri. Wel denkt hij dat er flink op hun chips gekort wordt.

safari groot

Hogere snelheden

Er zouden op dit moment ruim duizend medewerkers van Intel werken aan het Intel 7360 LTE modem voor de iPhone 7. In theorie moet deze chip een downloadsnelheid van 450 Mbps halen en een uploadsnelheid van 100 Mbps. In hoeverre dat in de praktijk ook werkt, is natuurlijk maar de vraag. Vaak ligt die snelheid een stuk lager. Daarnaast zal maar een deel van de chips gemaakt worden door Intel, wat betekent dat Qualcomm ook betere chips moet gaan maken om bij te benen.

Wel zou je er mogelijk sneller mee mobiel kunnen internetten dan met de huidige iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Die haalt in theorie maximale downloadsnelheden van 300 Mbps en een uploadsnelheid tot 50 Mbps. Dat is veel minder dan de concurrentie. Samsung, LG en HTC hebben allemaal smartphones die theoretische snelheden tussen de 450 en 600 Mbps kunnen halen. De afgelopen drie jaar maakte alleen Qualcomm de LTE modems voor de iPhone.

MacRumors speculeert dat Qualcomm steeds meer opzij wordt geschoven, omdat Apple een LTE modem wil dat direct op de A-chip wordt gezet. Intel zou dat kunnen leveren, waarmee toekomstige iPhones ook nog eens sneller en energiezuiniger kunnen werken.

Lees meer over de iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen