Enkele iPhone 7 (Plus)-telefoons hebben microfoonproblemen: dit kun je doen
Michel van 't Klaphek

Sommige iPhone 7- en 7 Plus-toestellen hebben microfoonproblemen. Gebruikers kunnen hun telefoon tijdens het bellen niet op speaker zetten, terwijl anderen niet verstaanbaar zijn tijdens FaceTime-gesprekken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 7 microfoonproblemen: zo los je het op

De problemen doen zich voor na installatie van iOS 11.3. Het is hierbij niet zo dat de microfoon kapot is, maar dat de speakerknop tijdens het bellen grijs gekleurd is. Hierdoor kun je er niet op tikken en is bijvoorbeeld handsfree bellen niet mogelijk. Anderen melden dat ze tijdens telefoongesprekken amper verstaanbaar zijn. Dit probleem speelt ook bij FaceTime-oproepen.

Dat blijkt uit een intern document dat in handen van de website MacRumors is gekomen. Apple heeft deze memo verzonden naar officiële reparatiepunten. Hierin deelt het bedrijf enkele tips met betrekking tot het oplossen van het probleem en de eventuele reparatie.

Heeft jouw iPhone 7 of iPhone 7 Plus last van dit probleem? Zo los je het op:

  • Verwijder eerst alle eventueel aanwezige bluetooth-headsets en accessoires. Controleer of het probleem nu is opgelost;
  • Geen succes? Maak dan een afspraak bij een erkende serviceprovider of Apple Store. Hier wordt een diagnose voor je toestel gesteld;
  • Indien jouw telefoon een specifieke foutcode toont, is reparatie noodzakelijk.

In het document wordt niet expliciet vermeldt of deze reparatie kosteloos is, of niet. Het lijkt echter aannemelijk, aangezien wel te lezen is dat Apple een uitzondering maakt voor telefoons met bovenstaande problemen. Indien jouw toestel dus eigenlijk niet langer door fabrieksgarantie gedekt wordt, is het mogelijk alsnog de moeite waard om het te proberen. Het is niet bekend hoeveel exemplaren last hebben van het probleem.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.