Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Bekijk het eerste iPhone 7 concept met iOS 10

Rutger Otto
16 juni 2016, 20:41
3 min leestijd
Bekijk het eerste iPhone 7 concept met iOS 10

Nu we weten hoe iOS 10 eruit ziet, rest ons de vraag hoe het besturingssysteem op het nieuwe toestel van Apple zal ogen. De Nederlandse ontwerper Mathijs Schrauwen maakte er een voorstelling van.

iPhone 7 met iOS 10 conceptplaatjes

Dat Apple in september weer een nieuwe iPhone aankondigt, mogen we langzamerhand wel aannemen. Hoe de iPhone 7 er uit zal te zien, weten we nog niet zeker. Op het internet circuleren inmiddels tientallen geruchten over het toestel. Ook waren er al wat ‘gelekte foto’s’ en concepten van ontwerpers te zien.

Daarop is echter niet te zien hoe een gloednieuwe iPhone eruit ziet met iOS 10. We vroegen Mathijs Schrauwen om daar een invulling van te maken. Dat resulteert in een serie fraaie iPhone 7 conceptplaatjes mét het nieuwe besturingssysteem van Apples mobiele apparaten.

Wil je alle plaatjes zien, ga dan naar onze iPhone 7 toestelpagina.

De plaatjes

Op de iPhone 7 conceptplaatjes zie je het vermeende nieuwe toestel van Apple in de kleur spacegrijs. De plaatjes bevatten zowat alle hardnekkige geruchten over de nieuwe iPhone. In het ontwerp zijn een aantal van die geruchten verwerkt, die we nog even kort toelichten.

Het design

Waar alle geruchten het wel over eens lijken, is dat het ontwerp van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus niet veel zal verschillen van de huidige iPhones. Normaal kiest Apple er bij elk niet S-model voor om een nieuw design door te voeren, maar de formaten blijven waarschijnlijk hetzelfde, evenals de afgeronde schermranden en bijna alle knoppen.

iPhone 7

Dubbele cameralens

Wel zou Apple dit jaar een toestel introduceren met een dubbele cameralens en een extra infraroodsensor om sneller scherp te stellen. Het zou een logische stap voor Apple zijn om nog betere foto’s te kunnen beloven. In het concept van Schrauwen wordt er vanuit gegaan dat de lens iets zal uitsteken, zoals dat ook het geval is in de iPhone 6(S).

Aanraakgevoelige homeknop

Als je goed kijkt, lijkt de homeknop een stuk platter op de conceptafbeeldingen. Dat is het idee. De nieuwe homeknop zou namelijk niet zijn in te drukken, maar werken via aanrakingen. Via Touch ID kunnen gebruikers hun toestel nog steeds unlocken. Het wisselen van apps of terugkeren naar het homescreen zou voortaan echter gaan door op de knop te tikken, in plaats van hem helemaal in te drukken.

iPhone 7

Geen 3,5mm koptelefoonaansluiting

Op één van de plaatjes is de onderkant van de vermeende iPhone 7 te zien. Aan de linkerzijde ontbreekt een koptelefoonaansluiting, die nergens op het toestel meer terugkomt. Volgens geruchten moeten gebruikers hun koptelefoon voortaan aansluiten via de Lightning-poort of koppelen met Bluetooth.

Smart Connector en antennestrepen

Als laatste zijn de antennestrepen fraaier weggewerkt. Op de iPhone 6S lopen er nog steeds horizontale strepen over de achterkant, in het toekomstige model zouden ze meer over de bovenkant lopen, zodat de achterzijde van het toestel strakker oogt. Verder is op de achterkant op die manier ruimte ontstaan voor een Smart Connector. Op de drie bolletjes zou je een externe accu of andere accessoires kunnen aansluiten.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu