De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Ook leveranciers verwachten iPhone 7 met dubbele lens en speakers

Rutger Otto
20 februari 2016, 13:12
2 min leestijd
Ook leveranciers verwachten iPhone 7 met dubbele lens en speakers

Geruchten rond twee speakers en een dubbele cameralens in de iPhone 7 doen al een tijdje de ronde. Ook leveranciers vermoeden dat Apple de nieuwe technologie in het toestel inbouwt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 met dubbele speakers en lenzen

Chipleveranciers hebben productiecapaciteit aangevraagd bij samenwerkingspartijen voor de iPhone 7. Daaruit blijkt dat ze er vanuit gaan dat de nieuwe iPhone dubbele speakers en twee lenzen krijgt. Dat schrijft DigiTimes.

Het gaat hier om chipmakers Cirrus Logic en Analog Devices (ADI). Cirrus Logic zou werken aan de stereo speakers, terwijl ADI onderdelen levert voor een dubbele cameralens.

iphone 7 conceptplaatjes

Geen koptelefoonaansluiting

De iPhone 7 zou, als we de hardnekkige geruchten mogen geloven, niet langer voorzien zijn van een koptelefoonaansluiting. Daarmee kan het toestel niet alleen dunner worden, ook blijft er ruimte over voor een extra speaker. Momenteel is er slechts één speaker te vinden in de iPhone.

Mocht dit uitkomen, dan krijgt de Lightning-aansluiting meer functies. Niet alleen laad je via die opening je iPhone op of koppel je hem aan een computer, ook zal de Lightning-poort gebruikt worden voor het aansluiten van koptelefoon. Een andere optie is overigens om bluetooth-koptelefoons te dragen, die helemaal draadloos werken.

Lees ook: Waarom een iPhone zonder koptelefoonaansluiting niet erg is

Dubbele lens in de iPhone 7

Over de dubbele lens is nog niet iedereen het eens. Mogelijk krijgen allebei de toestellen twee lenzen, maar het kan ook dat alleen de iPhone 7 Plus van deze cameratechniek wordt voorzien. Het voordeel van een dubbele lens is simpelweg dat het betere foto’s oplevert. Het zou DSLR-kwaliteit kunnen leveren met betere belichting, wat vooral in donkere omgeving verschil zou maken.

A10-chips

Het bericht van DitiTimes zegt ook te weten dat Apple de Taiwanese chipmaker TSMC in de arm neemt voor de A10-chips in de iPhone 7. Die geruchten gingen al eerder. De chips in de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus werden door TSMC en Samsung gemaakt, maar Apple zou zich meer en meer van de Zuid-Koreaanse fabrikant willen losweken. Na release van de iPhone 6S was er wat commotie rond de verschillende chips. De A9-chip van TSMC zou 22 procent meer accu leveren dan die van Samsung. Apple zei later dat het om een verschil van 2 tot 3 procent ging, wat later door tests werd bewezen.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu