‘iPhone 7 is populairste smartphone in eerste kwartaal 2017’

Erwin Vogelaar
10 mei 2017, 20:41
2 min leestijd

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn de twee populairste toestellen in het eerste kwartaal van 2017. Het iPhone 7 marktaandeel is het hoogst, gevolgd door toestellen van Oppo en Samsung.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 marktaandeel hoger dan Samsung

Ondanks eerdere berichten over tegenvallende verkopen van de iPhone 7, heeft Apple nog weinig te vrezen van de concurrentie. De iPhone 7 staat namelijk bovenaan in de lijst met meest verscheepte smartphones in het eerste kwartaal van 2017. De iPhone 7 Plus staat op de tweede plek. Dit blijkt uit cijfers van Strategy Analytics. Na de Apple-toestellen volgen smartphones van fabrikanten Oppo en Samsung.

Strategy Analytics denkt dat de iPhone 7 goed is voor 6,1 procent van de smartphonemarkt en dat er 21,5 miljoen stuks verscheept zijn. De iPhone 7 Plus is ook populair, met een marktaandeel van 4,9 procent en 17,4 verscheepte modellen. In totaal zijn er 353,3 miljoen smartphones verscheept in het eerste kwartaal van 2017. Hoewel er hier en daar geroepen wordt dat de smartphone zijn beste tijd heeft gehad, blijkt dat niet uit deze cijfers. In het eerste kwartaal van 2016 zijn er met 333,1 miljoen toestellen namelijk beduidend minder smartphones verscheept.

Apple stelt in in het eerste kwartaal van 2017 50,7 miljoen toestellen verkocht te hebben. Dit betekent dat er in het kwartaal ook nog een hoop oudere iPhones over de toonbank zijn gegaan. Bijvoorbeeld via aanbiedingen.

En Samsung dan?

Apple wordt qua aantal verscheepte toestellen en marktaandeel niet achterna gezeten door Samsung, maar door het bedrijf Oppo. De Oppo R9s heeft volgens de cijfers van Strategy Analytics een marktaandeel van maar liefst 2,5 procent. Dit toestel is populair in China en weet ook goed in India te verkopen. De Oppo R9s geeft gebruikers voor een laag bedrag de mogelijkheid om via 4G te verbinden, twee simkaarten en een vingerafdrukscanner te gebruiken.

iPhone 7 marktaandeel

Samsung staat achter Oppo met de budgettoestellen Galaxy J3 en Galaxy J5. Opkomende markten weet Apple zelf nog niet te bedienen, omdat er geen budget iPhone bestaat. Dat Samsung niet hoger staat komt door de gemaakte fout met de Galaxy Note 7, waardoor dit toestel teruggeroepen moest worden. Het nieuwste vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S8, is in het tweede kwartaal van 2017 gelanceerd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen