‘iPhone 7 krijgt laser autofocus voor betere en snellere camera’

Lars Paijmans
18 mei 2016, 11:54
2 min leestijd
‘iPhone 7 krijgt laser autofocus voor betere en snellere camera’

Een nieuwe mogelijke behuizing van de iPhone 7 heeft voor de nodige opschudding gezorgd. Een extra gaatje naast de camera doet namelijk vermoeden dat Apple iPhone 7 laser autofocus overweegt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 laser autofocus duikt op

Op de gelekte foto is een gouden variant van de iPhone 7 te zien, die een extra gaatje heeft tussen de iSight-camera en LED flitser in. Dit zou verschillende dingen kunnen betekenen, als we er vanuit gaan dat het hier daadwerkelijk om een iPhone 7 gaat.

iPhone 7 laser autofocus

Een theorie is dat Apple een tweede microfoon toevoegt om zo beter de ruis weg te filteren als je een video opneemt en Siri je beter laat verstaan. Het Tsjechische LettemSvetemApplem stelt echter dat het hier om een laser autofocus gaat.

Dit zou een mooie toevoeging zijn voor de iPhone-camera, omdat je hierdoor betere foto’s kunt maken in het donker en het er bovendien voor zorgt dat je iPhone sneller kan schermstellen. Een andere optie is dat deze laser autofocus gaat helpen om achteraf de focus in een foto te verleggen. Dit maakt het mogelijk om een ander object scherp te stellen, een functie die we eerder al hoorden bij de geruchten over een iPhone 7 met dubbele cameralens. Alleen de iPhone 7 Plus zou vermoedelijk deze dubbele lens krijgen, wat deze foto’s onderstrepen.

Draadloos opladen niet op tijd voor iPhone 7?

Naast de uitgebreide camera kunnen we op de gelekte behuizing ook zien dat de antennestrepen weer een iets ander plekje gekregen hebben. De strepen zijn aan de boven- en onderkant te vinden, en buigen mee met de rondingen van de iPhone. Onlangs kreeg ook het gerucht dat Apple aan draadloos opladen werkt voor de nieuwe iPhone ook toe. Apple zou twee experts op dit gebied hebben aangenomen, wat goed kan betekenen dat de iPhone in 2017 dan toch eindelijk zonder snoertje kan worden opgeladen. Voor de iPhone 7 zijn deze experts waarschijnlijk niet op tijd aan boord gekomen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen