Om deze redenen schrapt Apple de iPhone 7 koptelefoonaansluiting

Lars Paijmans
8 september 2016, 8:54
2 min leestijd
Om deze redenen schrapt Apple de iPhone 7 koptelefoonaansluiting

Ondanks het glimmende nieuwe jasje en de superieure camera, werd de iPhone 7-onthulling van gisteren overschaduwd door een ding: het verwijderen van de iPhone 7 koptelefoonaansluiting. Apple legt uit waarom.

Waarom de iPhone 7 koptelefoonaansluiting geschrapt werd

De beslissing om de traditionele 3,5mm aansluiting te verwijderen werd gisteren met wisselend commentaar ontvangen. Tim Cook, Phil Schiller en meer Apple-topmensen hebben na afloop van het event echter uitgelegd waarom de iPhone 7 het zonder het bekende poortje moet doen. Apples Greg Joswiak omschrijft de aansluiting als een dinosaurus. “De audio-aansluiting is meer dan honderd jaar uit, en de laatste innovatie is 50 jaar oud. Het is hoog tijd om verder te kijken.”

iPhone 7 koptelefoonaansluiting

Riccio deelt deze mening, en benadrukt dat het al jaren verschillende innovaties in de weg staat. Zo nam de poort kostbare ruimte in beslag, die nu gebruikt wordt voor de verbeterde Taptic Engine en camera. “Als er een betere, moderne oplossing is, zou het gek zijn om een verouderd alternatief te gebruiken”, aldus Riccio. Hiermee doelt hij op de Lightningpoort, die nu gebruikt zal worden als aansluiting voor koptelefoons.

Daarnaast was het schrappen van de iPhone 7 koptelefoonaansluiting nodig om de waterbestendige rating van IP7 te krijgen. Dit maakt de iPhone 7 waterdicht tot een diepte van 1 meter voor een half uur. Samenvattend is Apples argument om de iPhone 7 koptelefoonaansluiting te verwijderen dus als volgt: het is verouderd, zat in de weg en maakte een waterdicht design onmogelijk.

‘We innoveren nog steeds’

Tim Cook besluit het interview door uit te leggen dat Apple nog steeds innoveert. “Innovatie is dingen beter maken. We hebben gekeken naar hoe mensen de iPhone gebruiken en hebben daarna de camera, batterijduur en software verbeterd”, aldus Cook. Apple onthulde de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gisteren tijdens het Apple-event. Daar kregen we ook de Apple Watch Series 2 te zien. Je leest er alles over in onze samenvatting van het evenement:

Lees ook: iPhone 7-event roundup: de 6 aankondigingen op een rij

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday