iPhone 7 homeknop werkt alleen met vinger of speciale handschoen

Rutger Otto
17 september 2016, 8:50
2 min leestijd
iPhone 7 homeknop werkt alleen met vinger of speciale handschoen

De iPhone 7 heeft geen mechanische homeknop meer die je in kunt drukken. Hij werkt nu met sensoren, waarvoor direct contact met je huid of een geleidende handschoen nodig is om te werken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 homeknop

Verschillende gebruikers komen er, nu ze een iPhone 7 (Plus) in hun bezit hebben, achter dat de homeknop niet werkt zonder geleidend object zoals een vinger. De eerste die er over schreef was Twitteraar Myke Hurley. “Bedek de iPhone 7 homeknop met materiaal (zoals een stuk t-shirt) en probeer te klikken”, schrijft hij. Dat lukt dus niet.

Later schrijft Hurley: “Ik denk dat ik het weet, de Touch ID-sensor maakt de connectie. Is er geen sensorconnectie, dan kun je niet klikken.” Het gaat specifiek om de geleidende ring rondom de Touch ID-sensor die contact met de huid moet maken, dan pas werkt het. Volgens Apple Insider werkt de homeknop in wezen net als het scherm van de iPhone.

homeknop iPhone 8

Problemen in de winter

Dit kan problemen opleveren in de winter, als veel mensen met handschoenen aan lopen. Bij vorige iPhones was het zelfs met lederen handschoenen nog mogelijk om de homeknop fysiek in te drukken, bijvoorbeeld om de iPhone te doen ontwaken, terug naar het homescherm te gaan of om Siri in te schakelen. Dat zit er met de iPhone 7 niet in.

Huid of geleidende handschoen

Apple heeft hiervoor geen simpele oplossing behalve dat gebruikers hun handschoenen even uit moeten doen om de telefoon te gebruiken óf dat ze geleidende handschoenen gaan dragen. Met zulke handschoenen (die je tegenwoordig op veel plekken voor weinig geld kunt kopen) krijgt de iPhone nog wel signalen door om hem te gebruiken. Voorheen was het daarmee bijvoorbeeld al mogelijk om het touchscreen te blijven gebruiken. Uiteraard werkt de vingerafdrukscanner niet met handschoenen aan, dus zul je echt iets moeten hebben waarmee je een klik kunt simuleren. Met gewone handschoenen gaat dat niet lukken.

Lees meer over de iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 7
iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's