‘iPhone 7 krijgt waarschijnlijk toch homeknop’

Rutger Otto
6 november 2015, 10:54
2 min leestijd
‘iPhone 7 krijgt waarschijnlijk toch homeknop’

Er gaan nu al verschillende geruchten rond de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Eén van de meest interessante was de verdwijning van de homeknop, maar dat zou toch niet doorgaan door productieproblemen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 homeknop

De homeknop is bijna niet weg te denken uit het design van een iPhone, maar toch zou Apple er volgens geruchten afstand van willen doen. In plaats van Touch ID op de knop, zouden gebruikers hun vinger overal op het scherm kunnen plaatsen om de telefoon te ontgrendelen. Dat brengt een aantal voordelen met zich mee, waaronder het feit dat het toestel dan minder lang gemaakt kan worden. Een fysieke homeknop neemt namelijk best veel ruimte in waardoor het toestel groter in omvang wordt. Vooral bij een Plus-model levert dat een enorme telefoon op.

Apple zou hiervoor werken aan chips die dat soort aanrakingen in een scherm kunnen verwerken, maar volgens anonieme bronnen uit het productieproces zou het bedrijf van Tim Cook achter liggen op schema. Daarom zou worden gekozen voor ‘gewone’ displays, waardoor het design misschien niet zoveel zal afwijken van de huidige iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

iPhone 7 dunner

Vernieuwd design

Normaal gesproken verandert Apple het design van de iPhone als er een nieuw cijfer wordt gebruikt. Zo zag de iPhone 5 er anders uit dan de 4(S) en oogt de iPhone 6 anders dan de iPhone 5S. Hoe de iPhone 7 eruit komt te zien, is nog onduidelijk, maar mogelijk blijft de homeknop er in.

Het toestel wordt waarschijnlijk pas volgend jaar in september aangekondigd. Er gaan echter ook geruchten over dat de iPhone 7 eerder komt dan normaal. Daarnaast zou Apple alsnog werken aan een nieuwe 4-inch iPhone. Deze zou begin volgend jaar zelfs al uit moeten komen. Apple zelf heeft nog niets over de modellen bekendgemaakt, dus het blijft afwachten wat er wel en niet uitkomt van de geruchten.

Lees meer over de iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen