Dit apparaatje kan een iPhone 7 kraken, tot Apple iOS 11 uitbrengt

Lars Paijmans
21 augustus 2017, 9:28
1 min leestijd
Dit apparaatje kan een iPhone 7 kraken, tot Apple iOS 11 uitbrengt

Een kastje van 500 dollar kan een iPhone 7 en 7 Plus kraken. Apple erkent het probleem en rust iOS 11 uit met een extra beveiliging. Zo werkt dit slimme apparaatje.

Dit apparaat kan een iPhone 7 hacken

Het klinkt als een marketingpraatje: door een apparaatje ter waarde van 500 dollar op een iPhone 7 of 7 Plus aan te sluiten, kun je de volledige inhoud ervan uitlezen. Toch heeft Apple tegen TechCrunch bevestigd dat ze op de hoogte zijn van deze techniek en in iOS 11 een blokkade ervoor hebben opgebouwd. In de video hieronder zie je hoe EverythingApplePro het apparaat demonstreert.

Het betekent overigens niet dat je je grote zorgen moet maken tot iOS 11 uitkomt. Om het apparaat goed te laten werken, zijn er namelijk nogal wat externe factoren nodig. Zo moet de iPhone een viercijferige pascode hebben en kan het een hele tijd duren om deze code te kraken.

Zo werkt het: door misbruik te maken van een bug in iOS 10 kan een pascode keer op keer opnieuw ingevoerd worden, zonder dat de iPhone zichzelf blokkeert. Na verloop van tijd wordt deze beveiliging echter weer geactiveerd, waarna het apparaatje veel meer tijd nodig heeft om de code te kraken.

Gebruik een zescijferige toegangscode

Als het apparaatje iets doet, dan is het wel het belang onderstrepen van een zescijferige toegangscode. Met twee cijfers extra wordt het voor dergelijke technieken extra lastig. Zo heeft dit apparaat er 9,5 jaar voor nodig om een iPhone te ontgrendelen die met zes cijfers is beveiligd. iOS 11 verschijnt over een paar weken, maar als je echt niet kunt wachten kun je ook de publieke bèta al installeren. Sinds de vierde testversie heeft Apple de beveiliging tegen het kastje toegevoegd.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Categorie: iOS
Versie: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's