De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tussenstand: dit zijn de 9 hardnekkigste iPhone 7 geruchten

Lars Paijmans
23 mei 2016, 18:30
6 min leestijd
Tussenstand: dit zijn de 9 hardnekkigste iPhone 7 geruchten

September is nog ver weg, maar de geruchtenmolen over de opvolger van de iPhone 6S draait al op volle toeren. Waterdicht, geen reguliere koptelefooningang en een dubbele camera; iPhoned maakt een tussenstand van alle iPhone 7 geruchten.

Dat de iPhone 7 een ietwat nieuw design krijgt en wordt uitgerust met betere hardware is niet zo verrassend als we de ontwikkelingen van de afgelopen jaren volgen. Er zijn echter veel meer spraakmakende geruchten die verder gaat dan een krachtigere chip of meer werkgeheugen.

Lees verder na de advertentie.

1. iPhone 7 geruchten: waterdicht

iPhone 7 geruchten

Een van de meest hardnekkige geruchten is dat Apple zijn nieuwe vlaggenschip wil ontdoen van een koptelefoonaansluiting. Dit zou zijn bevestigd door bronnen uit de productieketen en sinds het eerste gerucht uit september 2015, zijn er alleen maar meer aanwijzingen hiervoor verschenen.

Als Apple de koptelefoon-aansluiting echt schrapt, is dit goed nieuws voor het waterdicht worden van het toestel. Daarnaast zou Apple een extra rubberen beschermlaag aan de binnenkant overwegen en nieuwe antennetechnologie toevoegen. In het verleden zijn er al verschillende Android-smartphones verschenen die waterdicht zijn. Ook de iPhone 6S blijkt een stuk beter bestand te zijn tegen water dan Apple aanvankelijk deed vermoeden. De kans dat de iPhone 7 daadwerkelijk waterdicht is lijkt ons dan ook redelijk groot.

2. Geen koptelefoonaansluiting

iphone 7 tweede speaker

Een iPhone zonder koptelefoonaansluiting is niet alleen goed nieuws voor mensen die op een waterdicht toestel zitten te wachten, het zou Apple in theorie ook de kans geven om de smartphone dunner te maken dan ooit. Apple zou daarnaast naar verluidt samenwerken met Cirrus Logic, leverancier van audiochips, aan een nieuwe chipset die compatibel is met de Lightning-aansluiting.

Ook zou er een nieuwe ruisonderdrukkende technologie in de maak zijn, die helpt om achtergrondgeluiden tijdens het bellen en muziek luisteren weg te filteren. Derden die koptelefoons voor de iPhone 7 willen ontwikkelen, moeten gebruikmaken van deze techniek en een licentie aanschaffen. Dat betekent een nieuwe inkomstenbron voor Apple.

Jij als klant zal je ook aan moeten passen. Koop je bijvoorbeeld een bluetooth koptelefoon voor je iPhone 7? Of schaf je de adapter aan waar Apple aan zou werken die de Lightning-ingang geschikt maakt voor normale koptelefoons? Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat Apple een setje draadloze oordopjes in iedere doos van de iPhone 7 stopt. Dat gezegd hebbende, er zijn ook al foto’s van een iPhone 7 opgedoken die gewoon een koptelefoonaansluiting heeft.

3. Draadloos opladen

iphone 7 processor

Een van de andere iPhone 7 geruchten is dat de smartphone draadloos opladen ondersteunen, een techniek die we onder meer kennen van de Samsung Galaxy S6, maar ook van Apple’s eigen Watch. Nieuwe geruchten doen echter vermoeden dat Apple het draadloos opladen een jaartje opschuift en wil bewaren voor de iPhone in 2017. Dit toestel zou de nodige vernieuwingen met zich meebrengen, waaronder een OLED-display. Hier lees je meer over in het onderstaande artikel.

Lees ook: Deze 5 functies zou Apple in 2017 aan de iPhone toevoegen

4. Een vernieuwde homeknop

iphone 7 conceptplaatjes

Een vierde gerucht is gebaseerd op een filmpje dat gemaakt zou zijn door een medewerker van Foxconn. In de video is een iPhone te zien zonder fysieke homeknop. Hoewel het ons sterk lijkt dat Apple dit jaar al zo ver gaat om de hele homeknop te schrappen, zijn er wel aanwijzingen gevonden dat Apple een nieuwe manier zoekt om de functies van de beroemde cirkelvormige knop op andere manieren in te bouwen.

5. Nagenoeg identiek ontwerp

iPhone 7 gelekt

Als we de gelekte behuizingen, hoesjes en andere geruchten mogen geloven, zal de iPhone 7 er niet heel anders uitzien dan de iPhone 6S. Op de achterkant zijn de antennestrepen verdwenen, en door het ontbreken van de koptelefoonaansluiting ziet het toestel er aan de onderkant iets anders uit. Ook zal de cameralens een iets ander uiterlijk krijgen, maar daar is eigenlijk alles wel mee gezegd.

Een opvallende keuze van Apple, omdat meestal de iPhones in de S-serie hetzelfde design houden, terwijl volwaardige nieuwe toestellen er ook daadwerkelijk heel anders uitzien. Net zoals het draadloos opladen zou Apple dit nieuwe design voor 2017 willen bewaren, wat ook te maken heeft met het OLED-display.

Lees ook: Apple doet er goed aan om de iPhone 7S over te slaan

6. Dubbele cameralens op de iPhone 7 Plus

De grote verbetering van de iPhone 7 ten opzichte van zijn voorgangers lijkt de camera te worden. Vooral de iPhone 7 Plus gaat er op dit gebied op vooruit, omdat het de eerste iPhone zou worden met een dubbele cameralens. Hier kun je haarscherpe foto’s mee schieten, die je vervolgens achteraf nog scherp kunt stellen.

Door deze dubbele lens alleen aan de 7 Plus geven, moet het toestel ook interessant worden voor mensen die alleen een groter scherm niet genoeg vinden. Het verhaal gaat dan ook dat Apple overweegt om de iPhone 7 Plus om te dopen tot iPhone Pro, die met het grote scherm en uitgebreidere functies bedoeld is voor de professionele gebruiker, net zoals de iPad Pro dat is ten opzichte van de iPad Air.

iPhone 7 Plus camera

7. iPhone 7 geruchten: Smart Connector

Over de iPad Pro gesproken, de iPhone 7 Plus (of Pro) zou zomaar eens zijn voordeel kunnen doen van de Smart Connector, een nieuwe manier om accessoires te koppelen aan een apparaat die Apple met de iPad Pro introduceerde. Deze zou ook goed op een iPhone passen, bijvoorbeeld om een hoesje met een ingebouwde accu aan te sluiten, of een ander accessoire razendsnel te koppelen zonder je Lightning-poort in gebruik te nemen.

Wel zo handig als je er eventueel een koptelefoon in hebt zitten natuurlijk. De geruchten over een Smart Connector op de iPhone 7 Plus gaan momenteel nog alle kanten op, dus we houden nog een flinke slag om de arm wat deze mogelijke functie betreft.

8. Verbeterde camera op de iPhone 7

Net zoals de iPhone 7 Plus zal ook de camera van de iPhone 7 er flink op vooruit gaan. Hoewel het toestel geen dubbele cameralens krijgt, moeten optische beeldstabilisatie, infrarood voor sneller scherpstellen en een grotere lens ervoor zorgen dat je er mooiere foto’s mee schiet dan ooit tevoren. Ook lekte er onlangs een nieuwe behuizing uit van de iPhone 7, waarop goed te zien is dat de lens groter is dan we gewend zijn. Het lijkt er bovendien op dat we wederom een lens kunnen verwachten die ietwat uitsteekt aan de achterkant. Net zoals bij de iPhone 6 en iPhone 6S dus.

iPhone 7 256GB

9. Extra veel opslag van 256GB

Samen met foto’s van de dubbele cameralens, kregen we ook een nieuwe chip te zien die doet vermoeden dat we er dit jaar een extra optie krijgen op het gebied van opslagcapaciteit. Net zoals bij de iPad Pro zou Apple de iPhone 7 beschikbaar maken met 256GB aan geheugen, wat vooral een uitkomst voor gebruikers is die hun iPhone professioneel en intensief gebruiken.

De vraag is dus of deze optie op zowel de iPhone 7 als iPhone 7 Plus aanwezig is, want een extra grote opslagcapaciteit op een ‘iPhone Pro’ klinkt natuurlijk heel logisch. Tot slot gaat er een gerucht over de iPhone 7 Plus die een fors grotere accucapaciteit van 3100 mAh. Ideaal voor veeleisende (Pro) gebruikers dus.

Toekomstmuziek

Of Apple al deze iPhone 7 geruchten ook daadwerkelijk gaat doorvoeren is natuurlijk afwachten. De telefoon verschijnt hoogstwaarschijnlijk pas dit najaar en Apple staat erom bekend pas later in het ontwikkelingsproces de keuze te maken om nieuwe features al dan niet door te voeren. Wil je niet zo lang wachten, check dan hieronder de beste aanbiedingen voor een iPhone 6S met abonnement. Het toestel haal je al gratis in huis in combinatie met een abonnement van 36 euro per maand.

Apple iPhone 6S

Apple iPhone 6S prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 269,-

Bekijken

Los refurbished

€ 98,99

Bekijken

Welke iPhone 7 geruchten mogen wat jou betreft wel uitkomen? Laat het hieronder weten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu