Deze 7 iPhone 7-geruchten zaten er helemaal naast

Lars Paijmans
3 oktober 2016, 20:15
3 min leestijd
Deze 7 iPhone 7-geruchten zaten er helemaal naast

Iedereen weet inmiddels hoe de iPhone 7 en iPhone 7 Plus eruit zien, maar meer dan een jaar geleden dachten sommigen dat ook al. In dit overzicht blikken we terug op de iPhone 7 geruchten die er helemaal naast zaten. Voor ieder iPhone 7 gerucht dat klopte, was er wel eentje die het niet bij het rechte eind bleek te hebben.

Lees verder na de advertentie.

7 keer een iPhone 7 gerucht dat niet bleek te kloppen

Al lang voordat Apple een iPhone onthult, gonzen de meest wilde geruchten rond in het geruchtencircuit. Dat was bij de iPhone 7 niet anders, zo ontdekte we toen we alle geruchten eens doornamen na de officiële aankondiging. Dit zijn 7 iPhone 7-geruchten die er helemaal naast bleken te zitten.

iPhone 7 gerucht

1. De iPhone 7 met een randloos 4K-scherm

Dit gerucht van 2 september 2015 was er erg vroeg bij, maar dat praat nog niet goed hoe fout het bleek te zijn. Digitimes baseerde het gerucht op bronnen uit het productiecircuit, die beweerde dat de iPhone 7 een 4K scherm zou krijgen en een compleet randloos scherm. Een Edge-to-edge iPhone dus, een soortgelijk gerucht dat nu de ronde doet over de iPhone 8.

2. ‘De iPhone 7 krijgt geen homeknop meer’

Toegegeven, Apple gaf de iPhone 7 wel een compleet vernieuwde homeknop, maar dit gerucht uit december 2015 ging wel erg ver. In een ‘gelekte video’ zouden we een iPhone 7 zien zonder cirkelvormige knop aan de onderkant. Onzin natuurlijk, zo weten we nu, al heeft Apple de fysieke homeknop wel met een sensor vervangen.

3. iPhone 7 Smart Connector

Een gerucht dat zo vaak opdook dat we het aardig serieus namen, had te maken met de Smart Connector van de iPhone 7 Plus. Op gelekte foto’s was goed te zien hoe een iPhone 7 Plus dezelfde drie cirkeltjes had als de iPad Pro. Hierdoor zou het gemakkelijk worden om accessoires op het toestel aan te sluiten, zonder dat je daarvoor de Lightningpoort voor hoeft te gebruiken. Geen gek idee, omdat je hier in theorie een iPhone mee kunt opladen terwijl je gewoon muziek kunt blijven luisteren.

iphone 7 gerucht

4. iPhone 7 draadloos/contactloos opladen

Een gerucht dat de afgelopen jaren altijd wel een keertje opduikt is dat Apple eindelijk de overstap maakt naar draadloos opladen. Ook dit jaar mocht dit weer niet zo zijn. Volgens het verhaal zou Apple een soortgelijke oplaadtechniek als bij de Apple Watch hebben overwogen, waarbij je het toestel op een oplader legt. Wie weet had de iPhone 7 toen nog wel de Smart Connector die we hierboven bespraken?

5. ‘iPhone 7 krijgt toch een koptelefoonaansluiting en dualsim’

Toen iedereen er al vrede mee had dat de iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting zou krijgen, dook het gerucht op dat het tegendeel bewees. De Chinese website Rock Fix zette foto’s online van een iPhone 7 met koptelefoonaansluiting, die daarnaast uitgerust was met dualsim. Geloofwaardige foto’s, voor een ongeloofwaardig verhaal.

6. Blauwe iPhone 7 vervangt spacegrijs model

De ‘nieuwe’ kleur van de iPhone 7 is zwart, maar dat was een paar maanden geleden nog wel anders. Toen stelden twee verschillende bronnen onafhankelijk van elkaar dat de iPhone 7 in het donkerblauw zou verschijnen, en dit de spacegrijze kleur zou vervangen. Later dook er een verhaal op dat dit gerucht tegensprak. Door het licht dat op de iPhone scheen zou deze donkerblauw geleken hebben, terwijl hij eigenlijk zwart was. Zou dit achteraf het eerste verhaal van de Jet Black iPhone 7 zijn geweest?

iphone 7 gerucht

7. De iPhone 7 hoeft nooit meer opgeladen te worden

Het meest wilde gerucht heeft betrekking op een patent van Apple en stamt uit juli 2015. In het patent beschreef Apple een techniek waarin er zonnepanelen op de achterkant van de iPhone zouden worden aangebracht, die niet zichtbaar waren. Zo zou het toestel continu worden opgeladen, zonder dat je hem aan een stopcontact hoeft te hangen. Erg vergezocht natuurlijk, al beschreven we het destijds ook al met een flinke korrel zout.

Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen