De 6 meest opvallende iPhone 7-foto’s en -video’s op een rij

Lars Paijmans
22 juli 2016, 20:33
4 min leestijd
De 6 meest opvallende iPhone 7-foto’s en -video’s op een rij

Als je de wekelijkse stroom aan foto’s en video’s voorbij ziet komen, zou je bijna denken dat de iPhone 7 al lang in de winkels ligt. De officiële onthulling is echter pas in september, maar deze 6 video’s, foto’s en mockups geven ons al een heel aardig beeld.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 gelekt toestel in kaart gebracht

Apple-nieuws bestaat voor een belangrijk deel uit geruchten over de nieuwe iPhone, en daar is dit jaar zeker geen uitzondering op. De afgelopen zeven dagen hebben we heel wat filmpjes en foto’s voorbij zien komen, die grotendeels met elkaar overeen komen. In dit artikel maken we een overzicht van deze ‘uitgelekte’ toestellen en zelfgemaakte mockups.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=WUxHSYb1LSI

1. Gelekte video toont iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Vandaag verscheen bovenstaande iPhone 7 gelekt toestel op het Chinese netwerk Weibo (via 9to5Mac), doorgaans een goudmijn voor dit soort video’s. De geloofwaardigheid ervan is lastig te controleren, maar het onderstreept wederom de geruchten die we de afgelopen maanden hebben gehoord: de iPhone 7 zal wederom als 4,7 inch iPhone 7 en 5,5 inch iPhone 7 Plus op de markt verschijnen en heeft een sterk verbeterde camera als grote trekpleister.

iPhone 7 video

2. Sterk verbeterde camera in beeld

De cameralens van de iPhone 7 is zo’n 25 procent groter dan we gewend zijn, al is het nog niet duidelijk welke specificaties deze verbeterde camera heeft. De iPhone 7 Plus zou zich dit jaar verder onderscheiden door een dubbele cameralens te krijgen, wat de kwaliteit van foto’s ten goede komt. Zo kun je foto’s dankzij de twee lenzen naderhand nog scherpstellen op een ander onderdeel. Zal dit het jaar zijn dat de fotografen onder ons de iPhone 7 Plus boven de iPhone 7 verkiezen?

3. iPhone 7 kleuren, twijfels over spacegrijs

Wat kleuren betreft zijn de mockups het niet altijd met elkaar eens. Kijk maar naar dit concept, dat een donkergrijze spacegrijze iPhone 7 laat zien, terwijl andere video’s gewoon het lichtgrijs hanteren dat we kennen van de iPhone 6 en iPhone 6S. De donkergrijze kleur lijkt in ieder geval veel fans voor zich te hebben gewonnen, en ook op de redactie van iPhoned zien we een dergelijke donkergrijze iPhone 7 wel zitten. De andere kleuren Roségoud, goud en zilver lijken in ieder geval een zekerheid, als we al deze iPhone 7 gelekte toestellen en mockups bekijken.

iPhone 7 antennestrepen

4. Antennestrepen beter weggewerkt

Ook de antennestrepen zijn beter weggewerkt, zodat ze alleen op de onder- en bovenkant van het toestel te zien zijn. In deze foto’s is goed te zien hoe dit de achterkant van een iPhone 7 gelekt toestel een stuk strakker laat ogen, al merk je hier natuurlijk weinig van als je een case om je toestel doet. Dit concept laat goed zien hoe deze antennestrepen het toestel in een klap een ander uiterlijk geven. Gelukkig maar, want voor de rest ziet de iPhone 7 er in dit gelekte materiaal grotendeels hetzelfde uit.

iPhone 7 Plus geluidsschakelaar

5. Geen koptelefoon-aansluiting meer, ook in deze foto’s

Een andere iPhone 7 feature waar gelekte toestellen en concepten het met elkaar over eens zijn is de afwezigheid van een traditionele koptelefoonaansluiting. Je kunt hierdoor dus niet zomaar meer een ‘ouderwetse’ koptelefoon in de iPhone 7 stoppen, maar je krijgt hier wel een extra speaker voor terug. Toen de iPhone 7 gelekt werd was dit een van de eerste echt hardnekkige geruchten. Hoe Apple dit potentiële ongemak op gaat lossen is nog even de vraag. Zo dook vandaag nog het gerucht op dat Apple een adapter meelevert die je op de Lightning-poort aan kunt sluiten, al zeiden eerdere verhalen dat Apple aan draadloze EarPods zou werken.

foto iphone 7 plus

6. Wel of geen iPhone 7 Plus Smart Connector?

Deze mockup laat een Smart Connector op de iPhone 7 Plus zien, de drie bolletjes die we eerder zagen op de iPad Pro. Deze kun je gebruiken om heel gemakkelijk accessoires op de iPad aan te sluiten, zoals een toetsenbord. In theorie zou je deze op de iPhone 7 kunnen gebruiken om een externe accu aan te sluiten. Wel zo handig als je de Lightning-poort nodig hebt voor je koptelefoon.

Hoewel deze video’s en foto’s een erg duidelijk beeld van de iPhone 7 schetsen, heeft Apple in september nog steeds het laatste woord. Dan krijgen we het toestel officieel te zien, al zal Apple hard zijn best moeten doen om ons op dat moment nog te verrassen. In de aanloop naar de onthulling zullen we namelijk ongetwijfeld nog meer van dit soort gelekt materiaal tegenkomen.

Lees ook: Tussenstand: dit zijn de 9 hardnekkigste iPhone 7 geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen