‘Zo gaat de vernieuwde homeknop van de iPhone 7 werken’

Lars Paijmans
27 juli 2016, 12:09
2 min leestijd

De iPhone 7 komt er misschien niet heel anders uit te zien vergeleken met de iPhone 6S, maar past wel de nodige nieuwe technieken toe. Zo moet de vernieuwde iPhone 7 Force Touch homeknop gaan werken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 Force Touch homeknop, zo gaat het werken

Volgens nieuwe geruchten afkomstig van Storm.mg en Mactokara op basis van bronnen die dichtbij het productieproces zouden staan, gaat Apple de iPhone 7 Force Touch homeknop grondig vernieuwen. Dit zou betekenen dat dit de eerste iPhone wordt met een Homeknop die je niet meer fysiek in kunt drukken.

iPhone 7 Force Touch homeknop

Als de iPhone aan staat merk jij hier als gebruiker echter weinig van. Dit komt door de Force Touch techniek, die met haptische feedback een trilling veroorzaakt als jij de knop aanraakt. Door deze trilling lijkt het net alsof je de homeknop indrukt, terwijl de sensor in werkelijkheid niet omlaag beweegt en jou dus voor de gek houdt.

Het simuleren van een dergelijke trilling zagen we eerder al in het Force Touch trackpad van de MacBook en wordt ook gebruikt op de Apple Watch. Omdat Force Touch de druk kan voelen, herkent de iPhone 7 homeknop hierdoor het verschil tussen het ‘indrukken’ van de knop en het activeren van de Touch ID-sensor door je vinger er op te liggen.

De iPhone 7 in vijf kleuren?

Voor Apple heeft het een aantal voordelen om de iPhone 7 een platte homeknop te geven. Hierdoor ontstaat er weer wat extra ruimte waardoor het toestel dunner kan worden gemaakt, en speelt het een belangrijke rol bij het waterdicht maken van de iPhone. Naast de werking van de homeknop beweren de bronnen dat de iPhone 7 dit jaar in vijf kleuren zal verschijnen: spacegrijs, goud, roségoud, zilver en een nieuwe donkergrijze kleur die overeen komt met die van de 12 inch-MacBook.

Lees ook: Deze 5 hints bevat iOS 10 over de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen