Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Dit verwachten we van Apples iPhone 7-event

Lars Paijmans
7 september 2016, 17:40
6 min leestijd
Dit verwachten we van Apples iPhone 7-event

Over een paar uur barst het nieuwe Apple-event in alle hevigheid los. Daar worden de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel onthuld, maar traditiegetrouw heeft Apple nog meer voor ons in petto. In dit artikel zetten we al onze verwachtingen van het iPhone 7 event voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 event: dit zijn onze verwachtingen

Apple geeft vanavond (7 september) een evenement waar we onderstaande producten en software-updates te zien krijgen. Woensdagavond 19:00 staat al een tijdje met rode pen omcirkeld in onze agenda. Dit is allemaal gebaseerd op geruchten, al hebben we iOS 10 en de andere software-updates al kunnen testen dankzij de gesloten en open bèta’s.

Het Apple-event start vanavond stipt om 19:00 Nederlandse tijd. Live meekijken is gelukkig heel gemakkelijk. In ons Apple Keynote-artikel lees je alles over hoe je mee kunt kijken op je iPhone, iPad, Apple TV, Mac, Windows-computer of Android-toestel.

iPhone 7

Als er een ding zeker is, dan is het wel dat we op het Apple-event de iPhone 7 te zien krijgen. Het nieuwe toptoestel zal centraal staan tijdens de keynote en komt met demo’s en trailers op het podium uitgebreid aan bod.

In de aanloop naar de presentatie hebben we al heel wat geruchten voorbij zien komen, die zich de afgelopen weken hebben geconcentreerd op een aantal nieuwe functies. Zo lijkt het zeker dat de iPhone 7 geen traditionele koptelefoonaansluiting meer heeft, een Force Touch-homeknop introduceert en verder weinig uiterlijke veranderingen doorvoert. Wel wordt de camera verbeterd, waardoor de lens iets groter wordt. Door de speaker te verbeteren die je tijdens het bellen tegen je oor houdt, kan de iPhone 7 stereo geluid voortbrengen als je het toestel gekanteld houdt. Dit blijkt uit een bericht van betrouwbare analist Ming-chi Kuo, twee dagen voor het Apple-event.

iPhone 7 event

De kleuren blijven hetzelfde, al is het spacegrijs van dit jaar een stuk donkerder, en introduceert Apple met Piano Black een nieuwe glimmende zwarte kleur. Qua opslagruimte lijkt Apple eindelijk af te stappen van de 16GB iPhone, nu er een nieuw model met 256GB wordt geïntroduceerd. Dit zou betekenen dat we de iPhone 7 en iPhone 7 Plus straks met 32GB, 64GB of 256GB kunnen bestellen.

iPhone 7 Plus

Voor de iPhone 7 Plus geldt grotendeels hetzelfde als voor de iPhone 7. We krijgen hem vanavond ongetwijfeld te zien tijdens het event, en het toestel komt in dezelfde kleuren en opslagcapaciteiten beschikbaar als de kleinere iPhone 7.

iphone 7 event

Wel nieuw is dat Apple dit jaar het verschil tussen de doorsnee iPhone en het Plus-model groter maakt. Zo krijgt de iPhone 7 Plus hoogstwaarschijnlijk een dubbele cameralens, wat dit met afstand de beste iPhone-camera ooit moet maken. Verschillende Android-smartphones hebben ons dit jaar al de mogelijkheden van deze dubbele lens laten zien. Zo kun je achteraf scherp stellen, en worden foto’s in donkere omgevingen ook een stuk beter.

De geruchten rondom de Smart Connector op de achterkant zijn een stuk twijfelachtiger. Deze aansluiting zagen we eerder al op de iPad Pro en moet het makkelijk maken om accessoires op deze manier met de iPhone 7 Plus te verbinden. Een hoesje met ingebouwde accu bijvoorbeeld, zodat de Lightning-poort vrij blijft om je koptelefoon in te stoppen. Deze Smart Connector hebben we de afgelopen weken echter nauwelijks meer terug zien komen in geruchten, wat de geloofwaardigheid ervan minder maakt.

Apple Watch 2

Een tijdje terug kregen we nog te horen dat we dit jaar geen grote vernieuwingen hoeven te rekenen voor de Apple Watch. Dat wil echter niet zeggen dat Apple de smartwatch totaal negeert tijdens het iPhone 7 event op 7 september.

Zo zou er dit jaar een nieuwe versie van de Apple Watch kunnen verschijnen, die een betere accu introduceert en GPS inbouwt. Dit zou twee van de grootste kritiekpunten van de Apple Watch verhelpen en mensen zoet houden tot 2017, wanneer de Apple Watch Series 2 naar verwachting verschijnt. De vraag is alleen of deze betere accu ook daadwerkelijk voor een langere batterijduur zorgt, of dat het horloge deze nodig heeft om de GPS van stroom te voorzien.

iPhone 7 event

Als we inderdaad een ‘Apple Watch 1,5’ te zien krijgen, dan is dit ook goed nieuws voor de bestaande modellen. De kans is groot dat die op dat moment in prijs zullen dalen. Wie weet dat het moment voor veel iPhone-eigenaren om een smartwatch eens uit te proberen. Reken er daarnaast maar op dat Apple een aantal nieuwe kleuren en horlogebandjes zal presenteren tijdens de livestream.

MacBook Pro 2016

Met de relatief kleine vernieuwingen die de iPhone 7 toevoegt, lijkt de groep mensen die reikhalzend naar een nieuwe MacBook Pro uitkijkt dit jaar het grootst. De Pro staat aan de vooravond van grote veranderingen, die niet alleen nieuwe functies maar ook een nieuw design met zich meebrengen.

iPhone 7 event

Zo zou deze nieuwe MacBook Pro dunner zijn dan de vorige modellen en in dezelfde kleuren beschikbaar komen als het 12 inch-model. Daarnaast is hij uitgerust met usb-c, een groter trackpad en minder dikke schermranden, wat het een handzamere laptop maakt. De grote trekpleister is het OLED-touchscreen, dat zich boven de nummertoetsen bevindt en de functietoetsen van het toetsenbord vervangt. Dit touchscreen past zichzelf aan naar de programma’s die jij op dat moment gebruikt, zodat je altijd een reden hebt om hier gebruik van te maken.

De meest recente geruchten doen ons vermoeden dat Apple deze indrukwekkende nieuwe MacBook niet tijdens het september-event onthult, maar op een afzonderlijke keynote in oktober. Daar heeft Apple meer tijd om de aandacht op de MacBook Pro te richten, zonder dat dit ten koste gaat van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3, tvOS 10

De nieuwe software-updates staan ook te trappelen om publiekelijk beschikbaar te komen. De afgelopen maanden hebben we dankzij verschillende bèta’s al een goed beeld gekregen van de nieuwe functies die deze updates introduceren. Naar verwachting horen we van zowel iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 als tvOS 10 vanavond de publieke releasedatum. Deze komt (als we naar voorgaande evenementen kijken) de week erna beschikbaar.

iOS 10: iOS 10 bouwt voort op de basis die iOS 9 gelegd heeft, en introduceert als belangrijkste functies een nieuw widgetscherm, Siri die opengesteld wordt voor ontwikkelaars en een compleet herziende versie van iMessage. Daarnaast wordt HomeKit toegankelijker dan ooit dankzij de nieuwe Home-app. Genoeg nieuws te ontdekken dus voor iPhone- iPad en iPod touch-eigenaren.

macOS Sierra: Met macOS Sierra maakt Apple de overstap van OS X naar macOS met de opvolger van El Capitan. Naast de naam voegt de update ook Siri toe aan de Mac, zodat je met je stem bijvoorbeeld zoekopdrachten kunt inspreken of via iMessage een bericht kunt versturen.

Apple iPhone 7 event

watchOS 3: watchOS 3 is met afstand de grootste Apple Watch-update tot nu toe, al was het maar omdat apps een stuk sneller werken. Tel hier de fijne app-drawer bij op die de Snelle Blikken vervangt en je hebt een update die wat ons betreft niet snel genoeg kan komen.

tvOS10: tvOS 10 is een relatief kleine update, die voor Nederlanders echter een stuk belangrijker is. Deze update voegt namelijk eindelijk de mogelijkheid toe om de Apple TV te besturen met je stem via Siri. Druk simpelweg op de microfoonknop op de Apple TV Remote om met je stem een film op te zoeken of door de menu’s te navigeren. Daarnaast introduceert tvOS 10 een handige nachtmodus voor in de avonduren.

Overige onthullingen

We zouden er niet van opkijken als Apple naast onze verwachtingen hierboven nog wat meer in petto heeft. Zo is de kans groot dat het bedrijf wederom aandacht besteedt aan het milieu, en de manieren waarop Apple zich inzet om zo milieuvriendelijk te blijven werken. Vanavond kun je live naar het Apple-event kijken, of iPhoned volgen waar we je van minuut tot minuut op de hoogte houden van alle aankondigingen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu