Officieel: Apple onthult iPhone 7 (Plus) op 7 september

Lars Paijmans
29 augustus 2016, 18:30
2 min leestijd
Officieel: Apple onthult iPhone 7 (Plus) op 7 september

Zoals verwacht heeft Apple het iPhone 7-evenement voor woensdag 7 september 2016 officieel aangekondigd door het versturen van een uitnodiging. De presentatie begint die dag om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 evenement op 7 september

Ieder jaar organiseert Apple in de maand september een speciaal evenement, waar we te zien krijgen wat de najaarsplannen van het bedrijf zijn. Het is het derde evenement van het jaar, na het Apple event van 21 maart en WWDC 2016. Het september-event is echter met afstand de belangrijkste en interessantste, omdat we hier voor het eerst de nieuwe iPhones te zien zullen krijgen.

iPhone 7 evenement

Reken er dus maar op dat we tijdens dit iPhone 7-evenement zowel de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te zien krijgen. Deze twee toptoestellen zullen na de onthulling eerst beschikbaar komen in de eerste groep landen, waar Nederland doorgaans niet bij hoort. Je zult daarom naar Duitsland moeten gaan om als eerste een iPhone 7 te bemachtigen.

Lees ook: Dit kun je verwachten van het iPhone 7-event

De iPhone 7 zal niet het spannendste toestel worden dat Apple ooit uit heeft gebracht. Zo lijkt het design veel op dat van de iPhone 6S, en zijn de nieuwe functies welkome aanvullingen maar geen revolutionaire. Zo zou de homeknop vervangen worden door een Force Touch-homeknop, en kan de camera op een flinke upgrade rekenen. Naast de iPhone 7 en iPhone 7 Plus heeft Apple tijdens het iPhone 7 evenement naar verluidt ook meer informatie over de Apple Watch 2. De nieuwe MacBook Pro die al maanden in het geruchtencircuit circuleert zou echter op een later evenement in oktober moeten wachten.

iPhone 7 evenement

Definitieve datum iOS 10 en meer

Naast de datum van het iPhone 7 evenement heeft Apple met deze uitnodigingen ook de definitieve datum gegeven waarop iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 voor iedereen zullen verschijnen. De nieuwe softwareversies zijn de afgelopen maanden uitgebreid getest in bèta’s, en nu is het bijna tijd dat het grote publiek er ook mee aan de slag kan.

Houd de avond van Apples iPhone 7-evenement dus maar vrij, want deze lijkt alles in huis te hebben om de belangrijkste Apple-dag van dit jaar te worden. De redactie van iPhoned zit uiteraard paraat om jou als eerste van het meest volledige nieuws te voorzien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's