Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Video’s tonen fraai ‘iPhone 7 Edge’ concept

Rutger Otto
24 december 2015, 9:04
2 min leestijd
Video’s tonen fraai ‘iPhone 7 Edge’ concept

Concepten zijn vaak heel creatief. Hoewel ze vaak niet lijken op de échte toestellen van Apple, zijn ze wel de moeite waard om even te bekijken. Dat geldt ook voor dit iPhone 7 Edge-concept.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 Edge

De iPhone 7 Edge heet zo omdat het scherm in het concept helemaal doorloopt tot de randen aan de linker- en rechterzijde. Het betreft verder een 5,5-inch scherm met een 2K-resolutie. Ook werkt het display aan de randen waar het scherm licht gebogen wordt.

Op het gebied van camera’s heeft dit concept ook een aantal dingen veranderd. Zo zit de camera aan de achterzijde in het midden in plaats van in een hoek. Hij steekt niet uit en de lens is in het midden van een zwarte cirkel. Daar zit ook de flitser in verwerkt. De selfiecamera heeft met een kwaliteit van 5 megapixels naar 8 megapixels eveneens een upgrade gekregen.

iPhone 7 Edge Trailer ⁽ᶜᵒᶰᶜᵉᵖᵗ ᵛᶦᵈᵉᵒ⁾

Meer RAM en grotere accu

De telefoon draait op iOS 10, wat realistisch is als de iPhone 7 uitkomt. Hij wordt verder aangestuurd door een A10-processor en maar liefst 4GB aan werkgeheugen. Het is onwaarschijnlijk dat er straks écht zoveel RAM in de nieuwe iPhone zit, want de iPhone 6S-modellen kregen op dat gebied ook al een upgrade. Apple gaat vaak liever efficiënter te werk op het gebied van soft- en hardware dan dat het werkgeheugen verdubbelt, dus waarschijnlijk zien we dat eerder terug in de iPhone 7.

Nog een fijne vernieuwing in het concept is de 3500mAh. Dat moet er natuurlijk voor zorgen dat je langer met je iPhone kunt doen voordat hij leeg is. Toch oogt het onwaarschijnlijk in de rest van het concept-design, dat nogal dun oogt. Een grotere accu heeft nu eenmaal meer ruimte nodig en dus moet het toestel in veel gevallen dikker worden.

iPhone 7 Edge Hands On ⁽ᶜᵒᶰᶜᵉᵖᵗ ᵛᶦᵈᵉᵒ⁾

Speakers

Toch heeft het concept een paar goede ideeën. Niet alleen het scherm wat helemaal doorloopt, maar bijvoorbeeld ook de opzet van de speakers. Die zitten in het iPhone 7 concept niet alleen onder maar ook boven het scherm, wat voor een surround stereogeluid zorgt. Wat er uiteindelijk wél in de iPhone 7 komt, is afwachten.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen