‘Apple bundelt iPhone 7 met EarPods en koptelefoon-adapter’

Lars Paijmans
21 juni 2016, 9:11
2 min leestijd
‘Apple bundelt iPhone 7 met EarPods en koptelefoon-adapter’

Als Apple de traditionele 3,5mm koptelefoonaansluiting schrapt met de iPhone 7, zullen veel mensen met een koptelefoon niet blij zijn. Een nieuw gerucht beschrijft hoe Apple deze klachten wil voorkomen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 EarPods met adapter

Naast het gerucht over een dubbele cameralens voor de iPhone 7 Plus, is het ontbreken van de koptelefoonaansluiting het meest hardnekkige gerucht over de iPhone 7. Een nieuw gerucht afkomstig van het doorgaans betrouwbare Macotakara laat zien wat voor soort oordopjes Apple in het doosje van de iPhone 7 stopt.

iphone 7 earpods


Een voorbeeld van een iPhone 7 adapter

Deze zijn tegen de verwachtingen in namelijk exact hetzelfde als de Apple EarPods die Apple al jaren bundelt met een nieuwe iPhone. Normaal gesproken geen nieuws, maar met het oog op het ontbreken van de 3,5mm aansluiting is het wel opvallend. Volgens de anonieme bronnen van Mactokara is Apple dan ook van plan om een speciale Lightning-adapter in de verpakking te stoppen, zodat iedereen zijn of haar koptelefoon naar keuze op de iPhone 7 aan kan sluiten. Een Chinese fabrikant bedacht onlangs al een soortgelijk idee.

Lees ook: Chinese fabrikant toont alvast koptelefoon-verloopjes voor iPhone 7

Deze adapter steek je in de Lightningpoort van de iPhone 7, en heeft aan het uiteinde een ingang voor een koptelefoon. Met de adapter maakt Apple de overstap naar een koptelefoonaansluiting-loze iPhone in ieder geval een stukje gemakkelijker. Ondertussen zou Apple ook aan gloednieuwe draadloze oortjes werken van Beats, die je op kunt laden door ze in een doosje te leggen.

iPhone 7 256GB en extra speakergaatjes

Naast het verhaal over de iPhone 7 EarPods en adapter beweert het blog dat de iPhone 7 voor het eerst een 256GB versie krijgt. Dit sluit aan bij eerdere geruchten, al is het nog wat vaag welke versies van de iPhone 7 uiteindelijk op de markt komen. Is dit het jaar dat Apple de 16GB iPhone schrapt, en een 32GB variant herintroduceert? Of hebben we in september de keuze uit 16GB, 64GB en 256GB aan opslagruimte?

De extra ruimte die ontstaat door het ontbreken van de koptelefoonaansluiting zal Apple volgens de bronnen gebruiken om een extra rij met speaker-gaatjes aan te brengen. Dit komt de geluidskwaliteit van het toestel uiteraard ten goede, al is het geluid nog steeds mono in plaats van stereo.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen