‘iPhone 7 wordt dunner dan voorgangers’

Redactie
7 september 2015, 11:37
1 min leestijd
‘iPhone 7 wordt dunner dan voorgangers’

Hoewel de iPhone 6S en iPhone 6S Plus nog niet eens officieel zijn aangekondigd (de verwachting is dat dit woensdag gebeurt), zwermen de eerste geruchten over de iPhone 7 al over het internet.

Lees verder na de advertentie.

Maakt Apple de iPhone 7 dunner?

De doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities stelt in een rapport dat de iPhone een veranderd design krijgt ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 6S. Dit zal als gebruikelijk weer dunner worden. Kuo voorspelt dat de nieuwe iPhone 6 tot 6,5 millimeter dik zal worden, bijna net zo dik als of dunner dan de iPod Touch en iPad Air 2 die beide 6,1 millimeter meten.

iphone 7 dunner

De vraag is waar Apple deze 0,9 – 0,4 millimeter vandaan zal halen, aangezien de nieuwe Force Touch-technologie het scherm van de iPhone 6S juist iets dikker maakt. Force Touch maakt daarentegen wel mogelijk om de fysieke homeknop weg te laten, iets waar zeker winst mee te behalen valt. Eerdere aanvragen voor patenten, onder meer voor een in-screen Touch ID-sensor, ondersteunen deze aanname.

Eerder werd al gemeld dat Apple waarschijnlijk overstapt naar een 4K-resolutie voor de beeldschermen van zijn smartphones. Kuo zegt dat dit echter voorlopig nog niet tot de mogelijkheden behoort, omdat Apples huidige in-cell-technologie het mogelijk maakt voor Apple om de schermen dunner te maken door de touch screen-sensoren samen te voegen met de lcd-laag van het scherm.

Meer over de iPhone 7

Woensdag worden waarschijnlijk de iPhone 6S en 6S Plus onthuld. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus, de opvolgers van deze smartphones, zullen naar verwachting pas in de herfst van 2016 gelanceerd worden.

Het laatste nieuws over de iPhone 7

Bron: Appleinsider
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen