‘Zo wil Apple de iPhone 7 dunner maken’

Rutger Otto
1 april 2016, 8:25
2 min leestijd
‘Zo wil Apple de iPhone 7 dunner maken’

De iPhone 7 zou dunner en lichter worden dan de iPhone 6S. Nieuwe geruchten zeggen te weten wat Apple daarvoor van plan is.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 dunner

Het gaat (fracties van) millimeterwerk worden, maar als we de berichten mogen geloven gaat Apple zijn best doen om aan de iPhone 7 te schaven zodat hij dunner is dan zijn voorganger. De Koreaanse website ETNews zegt te weten hoe Apple ruimte kan besparen om het toestel dunner te maken.

Apple zou een nieuwe fan-out technologie willen gebruiken voor de antennemodule en de chip voor radiofrequentie. De fan-out staat voor het aantal inputpoorten waar onderdelen aan gekoppeld kunnen worden. Met de module en radiochip kan de iPhone wisselen tussen LTE en andere antennes, zoals GSM en CDMA. Met de nieuwe technologie zou Apple meer in- en uitgaande terminals kunnen implementeren, terwijl het chipformaat kleiner wordt.

Kort samengevat maakt Apple een chip kleiner in de iPhone, zonder dat het aan kwaliteit verliest. Door van deze inpaktechnologie gebruik te maken, zou Apple meer ruimte winnen om het ontwerp te verkleinen. Het bedrijf kan er ook voor kiezen om er andere onderdelen voor in de plaats te zetten, bijvoorbeeld een grotere accu, iets waar veel gebruikers al een tijdje om vragen.

iphone 7 plus dubbele cameralens

iPhone 7 geruchten

De iPhone 7 komt waarschijnlijk in de herfst van 2016 uit. Over het toestel gaan al maanden geruchten. Zo zou het design weinig anders zijn dan dat van de iPhone 6S, behalve een betere afwerking van de antennestrepen op de achterkant. Verdere geruchten zijn dat de koptelefoonaansluiting verdwijnt en dat de Lightning-poort kleiner wordt. Koptelefoons zouden in het vervolg aangesloten moeten worden via Lightning of Bluetooth. Mogelijk wordt het toestel ook voorzien van een duallens-camera voor betere en scherpere foto’s bij weinig licht.

Traditiegetrouw presenteert Apple zijn nieuwe iPhone in september. Een week later verschijnt hij in de eerste landen. In Nederland en België moeten we vaak iets langer wachten op de release.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu