De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone 7 krijgt dualsim en toch een koptelefoonaansluiting’

Lars Paijmans
20 juni 2016, 10:35
2 min leestijd
‘iPhone 7 krijgt dualsim en toch een koptelefoonaansluiting’

De geruchtenmolen van de iPhone 7 stond door WWDC 2016 even stil, maar krijgt deze maandagmorgen weer een nieuwe draai. Gelekte onderdelen doen vermoeden dat het toestel een dubbel simkaartslot krijgt, en toch een traditionele koptelefoonaansluiting heeft.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 dualsim en met koptelefoonaansluiting

Het Chinese Rock Fix plaatste het afgelopen weekend meerdere foto’s, die volgens de bron afkomstig zijn van een iPhone 7. Een van die onderdelen bevat de Lightning-aansluiting, maar heeft opvallend genoeg ook een 3,5mm-aansluiting. Dit is opvallend, omdat Apple volgens andere geruchten deze aansluiting juist zou schrappen om het toestel waterdicht te maken. Andere gelekte onderdelen lieten in het verleden al zien dat Apple alles op alles zet om het toestel waterbestendig te maken.

Lees ook: 6 aanwijzingen dat de iPhone 7 waterdicht wordt

iPhone 7 dual sim

Bovendien krijgen we ook een eerste blik op een mogelijke dualsim-kaartslot te zien. Dit zou de eerste keer zijn dat je twee simkaarten tegelijk in een iPhone kunt stoppen. Handig voor zakelijke gebruikers, die hierdoor zowel hun werk- als privé-simkaart in het toestel kunnen stoppen zonder deze steeds handmatig te hoeven wisselen. Volgens de bronnen zou Apple ook aan nieuwe antennes werken, die hier ook mee te maken zouden hebben.

256GB-model en dubbele cameralens

De overige gelekte onderdelen zijn wat minder interessant, omdat ze overeenkomen met die van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Het is in ieder geval wederom een aanwijzing dat het uiterlijk van de iPhone 7 niet enorm zal gaan verschillen van dat van de iPhone 6-generatie. Wel bevestigen de foto’s de geruchten dat er een 256GB-model komt en een dubbele cameralens voor de iPhone 7 Plus.

Omdat het hier om gelekte foto’s gaat van een relatief onbekende bron, houden we voor de zekerheid nog een slag om de arm. In de aanloop naar de officiële onthulling van de iPhone 7 in september zullen er ongetwijfeld nog heel wat geruchten opduiken. Het is voor fans van de traditionele koptelefoonaansluiting in ieder geval goed nieuws dat deze nog niet helemaal van de baan is voor het komende vlaggenschip van Apple.

Bron: Rock Fix
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen