‘Gelekte iPhone 7-foto’s tonen omgedraaid display’

Rutger Otto
12 augustus 2016, 9:05
2 min leestijd
‘Gelekte iPhone 7-foto’s tonen omgedraaid display’

Op afbeeldingen is te zien hoe het iPhone 7-display mogelijk op zijn kop op het toestel is gemonteerd. Bij eerdere Apple-telefoons zat hij er precies andersom op.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 display op z’n kop

Er gaat bijna geen dag meer voorbij dat er geen iPhone 7-foto lekt. Donderdag kon je nog scherpe foto’s bekijken van de vermeende iPhone 7, vandaag tonen de plaatjes het toestel zonder de voorkant, zodat we kunnen zien hoe het display op de telefoon zit.

De foto’s zijn afkomstig van GeekBar, een reparatiebedrijf voor mobiele telefoons, en werden gedeeld op de Chinese website Weibo. Op de afbeeldingen wordt de smartphone op zijn kop gehouden, valt te zien aan de uitsnede voor de homeknop die zich bovenin bevindt.

iphone 7 afbeeldingen

Onderdelen verplaatst

Het display wordt altijd aan de bovenzijde verbonden aan het toestel, om hem aan het moederbord van de iPhone te bevestigen. Op de nieuwe afbeeldingen is echter te zien dat die koppeling mogelijk aan de onderzijde zal zitten op de iPhone 7. Dat komt overeen met eerdere geruchten van deze week. Toen verschenen er foto’s van de iPhone 7 printplaat. Daarop was te zien dat de A10-chip hoger op het bord zat dan gelijksoortige chips op eerdere iPhones. Ook een paar connectoren voor het display zaten op andere plaatsen. Zo werd een aansluiting voor het scherm gevonden aan de onderkant van het moederbord.

iPhone 7 geruchten

Mogelijk krijgt de iPhone 7 een drukgevoelige homeknop, al is dat op deze afbeeldingen niet te zien. Geruchten gaan dat de homeknop wellicht niet meer is in te drukken, maar dat de knop een trilling simuleert waardoor het voelt dat de gebruiker iets indrukt. Dat moet net zo werken als op het touchpad van de 12-inch MacBook.

De iPhone 7 wordt waarschijnlijk begin september gepresenteerd door Apple. Het toestel zal qua ontwerp weinig verschillen van de iPhone 6S. Wel worden de antennelijnen mooier weggewerkt langs de onder- en bovenkant van het toestel en ontbreekt mogelijk de koptelefoonaansluiting, om ruimte te maken voor een extra speaker.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu