‘iPhone 7 vanaf 23 september te koop in eerste groep landen’

Lars Paijmans
17 augustus 2016, 8:32
2 min leestijd
‘iPhone 7 vanaf 23 september te koop in eerste groep landen’

Als het op de iPhone 7 releasedatum aankomt, is het altijd de vraag in welke week van september Apple dit zal plannen. Een nieuw gerucht op basis van de planning van een telecomwinkel geeft ons beter zicht op de zaak.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 datum vanaf 23 september te koop

Het eerste gerucht over de iPhone 7 kopen datum was afkomstig van Evan Blass, die stelde dat Apple het toestel vanaf 12 september te koop zou aanbieden in de eerste groep landen. Ook beweerde hij dat de iPhones vanaf 9 september te bestellen zijn, twee dagen na het Apple event van 7 september.

iPhone 7 datum

Als we deze planning van AT&T mogen geloven, zal Apple de verkoop een weekje later beginnen. De iPhone 7 pre-orders starten nog steeds op 9 september, maar de verkoop gaat pas de 23e van start, een weekje later dan Blass voorspelde dus. De AT&T-medewerkers zouden te horen hebben gekregen dat de planning te maken had met de release van ‘een belangrijke nieuwe smartphone’.

Een blik op de iPhone 6 en iPhone 6S koopdatum laat zien dat 23 september geen gek idee is. De iPhone 6 pre-orders begonnen op 12 september waarna het toestel de 19e verkocht werd. De iPhone 6S was op 25 september te koop en was vanaf 12 september te bestellen.

Apple Event begin september

Nog voor het einde van augustus zal Apple uitnodigingen versturen voor een nieuw Apple-event in september. Daar krijgen we de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te zien en is de kans ook groot dat de Apple Watch 2 onthuld gaat worden. Na de onthulling op het event zijn de nieuwe iPhones vaak al snel te koop in de eerste groep landen, waar Nederland doorgaans niet bij hoort. Op dat Apple Event horen we ook de definitieve datum.

Bij deze eerste groep landen zit Duitsland echter wel, wat het voor veel Apple-fans al jarenlang een traditie maakt om eind september voor een dagje op en neer te rijden naar Duitsland om als eerste met de nieuwe iPhone aan de slag te gaan.

Bron: 9to5mac
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 7
iPhone 7
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's