‘iPhone 7 is niet vernieuwend genoeg, verkopen zullen verder dalen’

Lars Paijmans
25 april 2016, 9:06
1 min leestijd
‘iPhone 7 is niet vernieuwend genoeg, verkopen zullen verder dalen’

Apple gaat een zware tijd tegemoet met de iPhone 7, dat denkt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities tenminste. Een gebrek aan vernieuwing zou ervoor zorgen dat de nieuwe iPhone dalende verkoop tot gevolg heeft.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 dalende verkoop: dit is de oorzaak

Kuo is al langere tijd pessimistisch over Apple in 2016, en daar brengt zijn meest recente analyse geen verandering in. “In het ergste geval verkoopt Apple minder iPhones dan in 2014”, aldus Kuo. “De iPhone zal hierdoor de enige smartphone in de top 5 zijn die een daling tegemoet gaat.” Een opvallende uitspraak, want dat zou betekenen dat Apple voor het eerst in de geschiedenis het minder goed doet dan de rest van de smartphone-industrie.

iphone 6s plus review

De schatting van Kuo gaat uit van minimaal 190 miljoen verscheepte iPhones, wat lager is dan de 193 miljoen die in 2014 verscheept werden. Maximaal kunnen er 205 miljoen over de toonbank gaan. Respectievelijk betekent dat een daling van 18,1 en 11,6 procent vergeleken met vorig jaar.

Lees ook: ‘Apple slaat iPhone 7S over, komt in 2017 al met iPhone 8’

Het is overigens niet alleen kommer en kwel. Onlangs voorspelde Kuo nog dat Apple in 2017 weer een flinke groei doormaakt. Dan zou Apple de iPhone 7S overslaan, om met grote vernieuwingen direct naar de iPhone 8 door te stomen. Onder meer een OLED-display en compleet nieuwe behuizing moeten 2017 weer een interessant jaar maken voor iPhone-fans. Voordat dat zover is, zal Apple ons eerst dit jaar nog moeten verrassen met een iPhone 7.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu