Concept toont iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting

Rutger Otto
16 februari 2016, 14:22
2 min leestijd
Concept toont iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting

Een nieuw concept pakt de meest recente geruchten rond de iPhone 7 en bundelt ze in een aantal plaatjes van Apple’s vermeende nieuwe toestel. Gaat hij er zo uitzien?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 conceptplaatjes

Door alle berichten van ‘anonieme bronnen’ is het nauwelijks nog voor te stellen dat Apple straks een iPhone 7 op de markt brengt die wél een koptelefoonaansluiting heeft. Als we de laatste berichten mogen geloven wordt die poort weggehaald en komt er een extra speaker voor in de plaats. Als je je afvroeg hoe dat eruit kan zien, dan bedient ontwerper Arthur Reis je op je wenken.

Hij maakte enkele levensechte conceptafbeeldingen van het toestel. Het meest opvallend is het ontbreken van de koptelefoonaansluiting, maar er is meer te zien. Zo oogt het toestel iets minder rond dan de iPhone 6(S), al zijn de randen niet kaarsrecht. Verder is het design niet veel anders dan we van de huidige modellen gewend zijn.

iphone 7 concept

Nieuw in het ontwerp

Als je goed kijkt, zie je in het concept dat de cameralens niet meer uitpuilt. Hij is verwerkt in de platte achterkant van het toestel. Hoewel er geruchten gaan dat de antennestrepen op de achterkant verdwijnen, staan ze nog wel in het concept opgetekend. Toch zijn ze subtieler dan in huidige toestellen, want er loopt bijvoorbeeld geen lijntje meer over de boven- en onderkant, alleen nog maar over de breedte. Grappig is dat het concept ronde volumeknoppen toont, terwijl langwerpige knoppen logischer lijkt voor een dunner toestel.

iPhone 7 Trailer 2016

Naast afbeeldingen is er ook een video beschikbaar van het concept. Daarin zie je de modellen in beweging met meer informatie. Zo zou het toestel waterdicht zijn, een AMOLED-display krijgen (waarschijnlijk gaat dat ‘m niet worden in de iPhone 7) en zie je draadloze oordopjes van Beats. Opvallend is verder dat het toestel via een speciale mat kan opladen zonder kabeltje, iets wat ook voor de oordoppen geldt.

iPhone 7 aankondiging

Pas in september weten we waarschijnlijk hoe de iPhone 7 er écht uit zal zien. Traditiegetrouw doet Apple zijn nieuwe telefoons die maand uit de doeken. Tot die tijd is het mooi om te zien hoe ontwerpers concepten weten te maken van geruchten.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu