Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Krijgt de iPhone 7 een randloos scherm? Volgens dit concept wel!

Gijs Ettes
17 november 2014, 15:05
2 min leestijd
Krijgt de iPhone 7 een randloos scherm? Volgens dit concept wel!

Het begint haast een traditie te worden dat kort na de lancering van een nieuwe iPhone de eerste geruchten rondom zijn opvolger opduiken. Een recent iPhone 7 concept stelt het nieuwe toestel voor met een haast randloos scherm.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk het iPhone 7 concept

En dat ziet er op zijn zachtst gezegd wat gek uit. Het iPhone 7 concept werd bedacht door de Nederlandse designer Martin Hajek, die wel vaker plaatjes ontwerpt van onaangekondigde Apple-producten. Te zien is een iPhone met een scherm dat de gehele voorzijde van het toestel beslaat, op de homeknop en de telefoonspeaker na dan. Links en rechts naast diezelfde homeknop zijn virtuele toetsen voor de camera, zaklamp, bluetoothverbinding en schermrotatie te vinden.

Persoonlijk vinden we het iPhone 7 concept niet ontzettend geslaagd; het is in principe een iPhone 6 met een voorzijde die vrijwel volledig uit scherm bestaat. We kunnen ons niettemin voorstellen dat Apple ervoor kiest om toekomstige iPhones van kleinere bezels te voorzien. Bij de huidige modellen zijn de randen boven en onder het display vrij breed. Dat zorgt er met name bij de iPhone 6 Plus voor dat het toestel lastig met één hand is te bedienen.

Wordt de iPhone 7 nog dunner en sneller?

iPhone 7 concept

De iPhone 7 wordt naar verwachting voorzien van een Apple A9-processor, M9-coprocessor en een snellere grafische chip. Ook zal het toestel waarschijnlijk betere camera’s hebben, zowel aan de achter- als op de voorkant. Wat betreft formaten verwachten we dat er weer twee versies zijn te kiezen: een met een 4,7 inch-scherm en een grotere variant met een 5,5 inch-scherm.

Het scherm van de 4,7 inch-toestel houdt naar verwachting dezelfde resolutie van 1334 bij 750 pixels. De grotere iPhone 7 heeft waarschijnlijk opnieuw een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Officieel is er over de nieuwe iPhone uiteraard nog niets bekend.

Het laatste nieuws over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu