Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Gerucht: iPhone 7 krijgt grotere accucapaciteit

19 maart 2016, 10:46
2 min leestijd
Gerucht: iPhone 7 krijgt grotere accucapaciteit

Op nieuwe, gelekte foto’s zijn mogelijk onderdelen van de iPhone 7 te zien. Daarbij is vooral de accu interessant, die voor meer capaciteit zou kunnen zorgen dan de iPhone 6S aan boord heeft.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 accucapaciteit

Het gaat echter niet om een enorme verbetering, voor zover je daar al van mag spreken. Op de afbeelding is een vermoedelijke Apple-accu te zien met 7.04 Wattuur aan capaciteit. Dat zou meer zijn dan de 6.61 Wattuur batterij uit de iPhone 6S.

De foto’s zijn afkomstig van de website digi.tech.qq.com en het is maar de vraag of ze legitiem zijn. Toch is het als gerucht interessant, want een accu met meer Wattuur kan resulteren in meer capaciteit. Dat kan van de foto’s echter niet worden afgeleid, omdat de elektrische spanning niet in beeld staat. Dat is nodig om het aantal milliampère per uur (mAh) te kunnen berekenen.

De accu in de iPhone 6 had overigens een capaciteit van 7.01 Wattuur. Verwacht wordt dus dat – als de foto’s kloppen – de accu niet veel van dat toestel zal verschillen.

iphone 7 gerucht

Vernieuwde behuizing

Het bericht dat de afbeeldingen verspreidde, claimt ook dat Apple voor een nieuwe behuizing kiest. Waar de iPhone-behuizing voorheen altijd bestond uit metaal, glas en plastic, zou Apple dit keer gaan voor een behuizing van keramiek. In het verleden heeft Apple al patenten voor dit materiaal ingediend. Maar een iPhone van keramiek zou enorm in de kosten kunnen lopen, dus neem het gerucht voorlopig maar met een korreltje zout.

De meest aannemelijke geruchten voor de iPhone 7 zijn dat hij iets dunner wordt dan de iPhone 6S en dat de koptelefoonaansluiting verdwijnt. Mogelijk komt daarvoor in de plaats een extra speaker, maar het kan ook zijn dat de ruimte gebruikt wordt voor meer accu. Naar verwachting kondigt Apple het nieuwe toestel in september van dit jaar aan. Op 21 maart is het volgende event van Apple, dan wordt mogelijk de nieuwe 4-inch iPhone gepresenteerd.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: Digi.tech
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu