‘Gelekte foto toont iPhone 7-behuizing en antennestrepen’

Thomas Haenen
11 juli 2016, 14:34
2 min leestijd
‘Gelekte foto toont iPhone 7-behuizing en antennestrepen’

De camera van de iPhone 7 wordt iets groter dan in het vorige model, zo blijkt uit een nieuwe uitgelekte afbeelding van het toestel. Het is onbekend wat voor upgrade Apple precies voor de camera in petto heeft.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 camera

Net als op het voorgaande model, de iPhone 6S, lijkt de camera iets uit te steken. Daardoor kan de iPhone 7 mogelijk niet plat of tafel liggen. De afbeelding, die online gezet werd door het Franse NowhereElse, lijkt op een camera te wijzen die enkele millimeters groter is dan bij de 6S. Wat voor gevolgen de grotere camera heeft voor de beeldkwaliteit is nog onbekend. Een grotere lens betekent niet direct dat Apple kiest voor een camera met meer megapixels.

iphone7-afbeelding

Bovendien heeft de fabrikant met de iPhone 6S al forse stappen gezet om de camera te verbeteren, door te upgraden van 8 naar 13 megapixel. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple twee jaar op rij voor een hogere cameraresolutie kiest. Wel zou Apple bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een lager diafragma, waardoor er meer licht opgevangen wordt. Dit is handig in donkere situaties.

Dezelfde afbeeldingen verraden ook een mogelijke nieuwe locatie voor de antennelijnen van de iPhone 7. De antennes zijn op de foto niet in twee rechte lijnen pontificaal achterop geplaatst, maar aan de boven- en onderkant van het toestel. Ook lijken ze iets smaller te zijn dan bij de iPhone 6S. Omdat Apple voor een metalen behuizing kiest, zijn de plastic streepjes vereist voor een goede ontvangst.

Meer over de iPhone 7

Volgens de laatste geruchten is de iPhone 7 een relatief kleine stap ten opzichte van het vorige model. Apple zou geen grote nieuwe features op de planning hebben staan, en maar een paar wijzigingen aan het design doorvoeren. Naast een aangepaste camera en andere antennelijnen zou bijvoorbeeld de audiopoort verdwijnen. Koptelefoons kunnen met het nieuwe model alleen draadloos of via de Lightning-poort aangesloten worden.

Wel krijgt de interne hardware een upgrade, met de nieuwe Apple A10-chipset. Het instapmodel krijgt mogelijk een upgrade van 16GB opslagruimte naar 32GB.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: NowhereElse
Categorie: Devices
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen