‘iPhone 7 krijgt dunnere behuizing en multifunctionele Lightning-poort’

Gijs Ettes
1 maart 2016, 9:30
2 min leestijd
‘iPhone 7 krijgt dunnere behuizing en multifunctionele Lightning-poort’

De iPhone 7 krijgt volgens geruchten stereospeakers en een cameralens die niet meer uitsteekt. Een nieuwe publicatie van het vaak goed ingevoerde Mac Otakara lijkt die berichtgeving te bevestigen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhone 7 berichten

Veel nieuwigheden weet de site echter niet te melden. Zo werd al eerder bekend dat de iPhone 7 waarschijnlijk niet meer beschikt over een 3,5mm-jack, maar wel over een dunnere Lightning-poort. Die zul je straks niet alleen gebruiken voor de overdracht van stroom en data, maar ook om een koptelefoon in te pluggen. Er zijn momenteel al koptelefoons met een Lightning-plug, maar waarschijnlijk brengt Apple ook adapters uit om reguliere koptelefoons aan te sluiten.

Mac Otakara claimt verder, net als MacRumors en analisten van Barclays eerder, dat de iPhone 7 wordt voorzien van stereospeakers voor beter geluid. Verder wordt een claim van de bekende analist Ming-Chi Kuo aangehaald met betrekking tot de dikte van de iPhone. De nieuwe publicatie spreekt eveneens over een behuizing die 1 millimeter dunner wordt dan die van de iPhone 6S (7,1 millimeter). Het toestel wordt mogelijk net zo slank als de iPod touch.

Verder gaan al langere tijd geruchten dat de iPhone 7 beter bestand wordt tegen water dan zijn voorgangers. Apple zou hiervoor nieuwe materialen gebruiken, maar volgens Mac Otakara heeft de iPhone 7 dezelfde aluminium behuizing als de 6S. Laatstgenoemde is spatwaterbestendig, maar kan niet ondergedompeld in water worden zonder dat er schade optreedt aan de interne hardware.

De iPhone 7 en 7 Plus worden naar verwachting in september aangekondigd. Mogelijk beschikt alleen laatstgenoemde over een duallens-camera. Het voordeel hiervan is dat er twee cameralenzen zijn die allebei een foto maken. De twee plaatjes worden samengevoegd tot één gedetailleerde foto die gemakkelijker is te croppen zonder kwaliteitsverlies.

Verder wordt nog deze maand de aankondiging van de iPhone SE en een kleinere versie van de iPad Pro verwacht. Apple zou op 21 maart een speciaal evenement organiseren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen