‘iPhone 7 krijgt sterkere, waterbestendige behuizing’

Gijs Ettes
28 september 2015, 8:54
1 min leestijd
‘iPhone 7 krijgt sterkere, waterbestendige behuizing’

Apple gaat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus voorzien van een sterkere behuizing die waterbestendig is. Dat zou blijken uit berichten die zijn opgedoken op het Chinese sociale netwerk Weibo.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 7 behuizing kan tegen water’

Een bron meldt daar dat er al prototypes van de iPhone 7 zijn gemaakt, met een behuizing die steviger is dan die van de iPhone 6S. Ook zou de volgende iPhone bestand zijn tegen water, in tegenstelling tot zijn voorganger. Uit een recente YouTube-video (zie hieronder) blijkt dat de iPhone 6S en 6S Plus een uur onder water overleven, maar officieel zijn de telefoons niet waterbestendig.

Smartphones van concurrenten als Sony zijn al langere tijd bestand tegen water en stof. Zo kan de Xperia Z5 een half uur tot een diepte van anderhalve meter onder water functioneren, zonder dat er schade optreedt aan de interne hardware. Hetzelfde geldt voor de Samsung Galaxy S5 uit 2014. De Galaxy S6 en S6 Edge die Samsung dit jaar uitbracht, zijn niet waterbestendig.

Volgens bronnen zou de iPhone 7 ook voorzien zijn van dualsim-ondersteuning. Daarnaast wordt het toestel waarschijnlijk voorzien van een nieuw design, snellere hardware en een verbeterde versie van iOS. Naar verwachting vindt de release van het toestel in het najaar van 2016 plaats.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Via: PhoneArena
Bron: Weibo
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen