Zo laat Apple de iPhone 7-accu langer meegaan dan ooit

Lars Paijmans
8 september 2016, 11:50
2 min leestijd
Zo laat Apple de iPhone 7-accu langer meegaan dan ooit

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben de beste iPhone-accu ooit. Maar wat betekent dit nu concreet? Dit is alles wat je moet weten over de iPhone 7 batterij.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de iPhone 7 batterij

Onder het glimmende uiterlijk van de iPhone 7 gaat een hoop nieuwe techniek schuil, die zijn best doet om de iPhone 7 zo lang mogelijk op een acculading te laten draaien. Dit begint al bij de nieuwe A10-chip, die veertig procent sneller is dan de A9-chip van de iPhone 6S en 33 procent energiezuiniger is. Deze chip is de belangrijkste reden dat de iPhone 7 langer meegaat dan de iPhone 6S.

iPhone 7 batterij

De A10-chip bevat vier kernen, waarvan twee op hoge prestaties en twee op hoge efficiëntie gericht zijn. De efficiënte twee kernen hebben slechts één vijfde van de energie nodig. Een schakelaar in de A10-chip schakelt automatisch taken door naar de krachtigere of energiezuinige kernen, afhankelijk van de manier waarop je de iPhone gebruikt. Goed nieuws voor de iPhone 7 accu, die niet veel groter is maar door deze chip veel minder belast wordt.

Dit betekent in de praktijk dat de iPhone 7 twee uur langer meegaat dan de iPhone 6S. De iPhone 7 Plus blijft één uur langer op een acculading actief ten opzichte van de iPhone 6S Plus. Om dit wat concreter te maken heeft Apple een handige tabel gedeeld met daarin de iPhone 7 accuduur in uren bij verschillende taken:

iPhone 7 batterijduur in de praktijk

 1. Draadloos audio luisteren: 40 uur
 2. Draadloze video kijken: 13 uur
 3. WiFi-internet browsen: 14 uur
 4. Mobiel internet browsen: 12 uur
 5. 3G internet gebruiken: 12 uur
 6. 3G gesprekken voeren: 14 uur

iPhone 7 Plus batterijduur in de praktijk

 1. Draadloze audio luisteren: 60 uur
 2. Draadloze video kijken: 14 uur
 3. WiFi-internetten browsen: 15 uur
 4. Mobiel internet browsen: 13 uur
 5. 3G internet gebruiken: 13 uur
 6. 3G gesprekken voeren: 21 uur

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus werden gisteren onthuld tijdens een Apple-event in San Francisco. Naast een betere batterij zijn de nieuwe homeknop, een waterdicht ontwerp en het ontbreken van de koptelefoonaansluiting de grootste vernieuwingen. Je leest alles over het iPhone 7-event in onze handige round-up.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen