Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Ook Intel ziet geen toekomst meer in traditionele audiopoort

Rutger Otto
18 augustus 2016, 8:56
1 min leestijd
Ook Intel ziet geen toekomst meer in traditionele audiopoort

Niet alleen Apple zou klaar zijn met de standaard 3,5mm-audiojack voor koptelefoons. Intel zegt dat er een andere poort nodig is voor geluidsoverdracht in de toekomst.

Lees verder na de advertentie.

Usb-c als koptelefoonaansluiting

Tijdens het Intel Developer Forum heeft Intel-architect Brad Saunders gezegd dat usb-c een betere oplossing is voor het overdragen van geluid, dan de standaard aansluiting. Volgens hem ligt dat aan de verbeterde prestatiemanagement voor usb-koptelefoons, waardoor de accu niet zo snel leeg gaat, net als andere functies die ‘van usb-c de juiste aansluiting voor audio maken’.

Intel hoopt usb-c als standaard voor audio te positioneren. Volgens Saunders neemt een 3,5mm-jack waardevolle ruimte in telefoons in en kan de aansluiting zorgen voor storing in signalen van andere elektronica aan de binnenkant.

iPhone 7 3.5mm jack

iPhone 7 audiopoort

Apple maak al gebruik van usb-c, maar alleen in de 12-inch MacBook. Kijken we naar geruchten rondom de iPhone 7, dan wordt niet verwacht dat Apple de Lightning-poort (voorlopig) inruilt voor een usb-c-alternatief. De aansluiting is echter wel op steeds meer Android-smartphones te vinden, zoals Googles Nexus 6P en de Galaxy Note 7 van Samsung.

Toch zijn de geruchten over het ontbreken van een koptelefoonaansluiting in de iPhone 7 hardnekkig. Als de 3,5mm-jack inderdaad verdwijnt, dan zullen gebruikers over moeten stappen op een nieuwe koptelefoon met bluetooth of een Lightning-aansluiting.

iPhone 7 aankondiging

Apple kondigt de iPhone 7 waarschijnlijk op 7 september aan, al heeft het bedrijf nog geen uitnodigingen verstuurd. De iPhone 7 zou lijken op de iPhone 6S, met een betere camera en snellere processor. Mogelijk zal de basis-opslagruimte worden uitgebreid van 16GB naar 32GB. Een nieuwe iPhone 6S kopen kan op dit moment nog wel vanaf 16GB opslagruimte, maar veel gebruikers vinden dat te weinig.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu