‘iPhone 7 waterdicht door nieuwe antennetechnologie’

Erwin Vogelaar
29 december 2015, 17:55
2 min leestijd
‘iPhone 7 waterdicht door nieuwe antennetechnologie’

Geruchten dat de iPhone 7 een goede duik in het water kan overleven zijn er al langer. Nieuwe berichten geven aan hoe nieuwe antennetechnologie hiermee gaat helpen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 antenne

Eerdere geruchten stelden al dat er door het gebruik van een nieuw soort frame, de iPhone 7 waterdicht zal zijn. Nu is ook duidelijk hoe Apple dit voor elkaar gaat krijgen. Er zal namelijk gewerkt worden met een ander materiaal waardoor de antenne volledig in het frame verwerkt kan worden.

De geruchten dat de iPhone 7 waterdicht wordt zijn bijzonder hardnekkig. Eerder was er al het nieuws dat de 3,5mm-aansluiting waarschijnlijk uit de nieuwe iPhone zal verdwijnen. Dit kan zorgen voor een dunnere smartphone, maar ook voor een gaatje minder waar Apple zich zorgen over hoeft te maken bij het waterdicht maken van de smartphone. Ook stelde eerdere geruchten dat de overige poorten afgesloten worden door een rubberen beschermingslaag.

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn al redelijk waterdicht. Hoewel Apple dit niet zelf aanraadt, zijn er gebruikers die de telefoons onder water houden of er mee onder de douche stappen. De een heeft er echter meer succes mee dan de ander. Andere smartphonemakers bieden al wel waterdichte telefoons, zoals Sony met de Xperia Z-serie. Het zou een praktische toevoeging voor de iPhone zijn, omdat het weer een zorg wegneemt. Geen overbodige luxe in een land waar alle seizoenen bestaan uit regen.

Het bedrijf Catcher Technologies zal onderdelen voor de komende iPhones van Apple leveren, waardoor we meer weten over de frames. De Commercial Times uit Taiwan stelt dat het bedrijf verantwoordelijk gaat zijn voor zo’n dertig procent van de onderdelen voor het frame. Volgens bronnen zou de iPhone 7 tevens voorzien zijn van dualsim-ondersteuning, verbeterde hardware en een nieuwe iOS-versie. We verwachten het toestel in september 2016 wordt aangekondigd.

Het laatste nieuws over de iPhone 7

Categorie: Devices
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen